spot_img
spot_img
spot_img
Vitez
isprekidani oblaci
-4 ° C
-4 °
-4 °
98 %
0.2kmh
75 %
Pon
5 °
Uto
3 °
Sri
6 °
Čet
5 °
Pet
-0 °

Kako su tri policajca uzimala novac od stranaca: “Daj novac, mi ćemo ti platiti prekršaj”

- Oglasi -

Dva policijska službenika Uprave policije MUP-a Sarajevo su uhićena, a uskoro će biti i treći. Oni su osumnjičeni za koruptivne radnje tokom obavljanja policijskih dužnosti.

Kako Klix.ba saznaje oni su osumnjičeni da su tokom obavljanja radnih zadataka na ulicama Sarajeva zaustavljali vozila sa stranim registarskim tablicama, a zatim ilegalno uzimali novac od stranih državljana na dva načina. Prema prvim informacijama, oštećene su desetine osoba.

Prvi način je bilo uzimanje mita, a zauzvrat nisu izdavali prekršajne naloge i to nije ništa novo.

No, drugi način je bio nešto inovativniji za bh. prilike.

Naime, izdavali su prekršajne naloge, na primjer u iznosu od 100 KM, i novac odmah uzimali na licu mjesta od vozača bez da su ih obavještavali da imaju mogućnost platiti 50 posto kazne u roku od osam dana. Tako su osumnjičeni policajci pola novca uzimali sebi, a drugom polovicom iznosa su uplaćivali kaznu uime vozača kojeg su kaznili.

Glasnogovornica Tužiteljstva Županije Sarajevo Azra Bavčić rekla je da su pripadnici MUP-a ŽS započeli realizaciju akcije kodnog naziva “Sparta” pod nadzorom tužiteljstva.

U toku su pretresi na više lokacija u cilju dokumentiranja koruptivnih krivičnih djela za koja su osumnjičeni policijski službenici MUP-a ŽS.

- Oglasi -

NAJNOVIJE OBJAVE

error: Sadržaj je zaštićen.