spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Službeno upućena inicijativa da se u Vitezu ulica nazove po legendarnom franjevcu Franji Grebenaru Grebi

- Oglasi -

Kako je viteski.ba ranije pisao, na području općine Vitez pokrenuta je inicijativa da se po Franji Grebenaru Grebi nazove ulica u Vitezu i tako ovo poznato ime, a iznad svega ovaj veliki čovjek bude urezan u trajno sjećanje žitelja Viteza i okolice.

Pokrenuta inicijativa da se po fra Franji Grebenaru Grebi nazove ulica u Vitezu
- Oglasi -

Podsjećanja radi, tada je na službenom Facebook profilu Mjesne zajednice ,,Bila”, a s potpisom predsjednika Mjesne zajednice ,,Bila” Ivana Kurevije objavljen zanimljiv i hvale vrijedan prijedlog. Naime, u sjećanje na preminulog fra Franju Grebenara, poznatijeg kao Greba, ali i u sjećanje na razdoblje u kojem je ovaj veliki čovjek obilježio prostor Lašvanske doline pokrenuta je inicijativa da ulica na području Viteza, a koja je ujedno i granica sa općinom Travnik, dobije ime po tom velikom čovjeku.

Tada je samo bilo riječ o inicijativi, međutim, kako portal viteski.ba doznaje, ideja je usvojena, obitelj upoznata o detaljima, nakon čega je započeo proces realizacije.

- Oglasi -

Mjesna zajednica je uputila zahtjev početkom veljače kojim se traži da ulica od regionalne ceste M5- Zabilje Vitez prema Hrvatskoj bolnici ,,Dr. fra Mato Nikolić” u Novoj Biloj dobije simboličan naziv ulica Franje Grebenara Grebe i tako postane trajno sjećanje za sve buduće generacije. Iz Mjesne zajednice se nadaju kako će aktivnost biti realizirana do kraja godine odnosno do datuma obilježavanja smrti pokojnog fra Franje (1.12.).

Predsjednik MZ Bila Ivan Kurevija je u razgovoru s novinarima portala viteški.ba potvrdio kako je inicijativa upućena nadležnim općinskim tijelima te, kako je naveo, očekuje sjednicu nadležnog odbora Općinskog vijeća kako bi ova inicijativa u potpunosti zaživjela.

Ponovno, daljnji razvoj ove inicijative i već započetog projekta ćemo pratiti te detalje blagovremeno prenositi javnosti.

- Oglasi -

NAJNOVIJE OBJAVE

error: Sadržaj je zaštićen.