spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Dio umirovljenika u BiH dobit će pomoć od 306 eura, ovo su kriteriji

spot_img
Video AD

Vlada Federacije BiH usvojila je Program raspodjele paketa potpore za energetski siromašna kućanstva. Riječ je o novcu koji je Europska uniju interventno poslala stanovništvu BiH, a koji će se isplatiti kao jednokratna potpora siromašnim kućanstvima.

Oglasi #1

Vlada napominje da korisnici socijalnih naknada neće automatski postati korisnici ove pomoći, iako ni oni nisu isključeni. ,,Program potrošnje uključuje pomoć za 110.000 kućanstava razvrstanih u četiri kategorije, a to su obitelji u kojima niti jedan član ne radi; korisnici mirovina do iznosa zajamčene mirovine, obitelji s djecom, korisnici doplatka za djecu i jednoroditeljske obitelji bez stalnih primanja ili nižih od minimalne plaće”, rekao je federalni ministar rada i socijalne politike Adnan Delić.

Naglasio je i da prijava na javni poziv za ovu jednokratnu pomoć ne utječe na ostvarivanje redovitih socijalnih naknada: invalidnine, dječjeg doplatka, odnosno korisnici ovih naknada ne gube pravo na njih ako se prijave na javni poziv za ovu jednokratnu pomoć. Projekt podjele ove pomoći provodit će se u suradnji s općinama i centrima za socijalni rad, navodi se u priopćenju. Ranije je najavljeno da svako domaćinstvo može dobiti najviše 600 KM (306 eura) pomoći.

Oglas Dno #1

NAJNOVIJE OBJAVE

error: Sadržaj je zaštićen.