spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Održana 5. jubilarna planinarska Špekijada

- Oglasi -

U nedjelju 05.02.2023. u planinarskom domu Zaselje, održana tradicionalna i jubilarna 5. Špekijada HPD-a Vitez.

Prošlogodišnja pobjednici obitelj Vlade i Mare Gudelj ponovo su imali najbolji špek i obranili naslov. Drugoplasirani je bio Rudo Matošević, a trećeplasirani Miroslav Grabovac.

Kako to obično radi HPD Vitez, prva nedjelja u veljači rezervirana je za planinarsku špekijadu.

Tako je bilo i ove godine, a za natjecanje se prijavilo 15 uzoraka. Neutralni ocjenjivački žiri sačinjen od prijatelja društva, nije imao nimalo lagan zadatak. To govori i podatak da su razlike između trećeg mjesta koje je osvojio Miroslav Grabovac i drugo mjesta koje je pripalo Rudi Matoševiću , te pobjedničkog špeka bile samo po jedan bod razlike.

“U prepunom planinarskom domu tražilo se mjesto više, a sam događaj pratila je ekipa RTV Herceg-Bosne, na čemu im se od srca zahvaljujemo. Ne smijemo zaboraviti ni naše fratre, fra Peru Vrebca i fra Dragu Pranješa Čarlija koji su svojim dolaskom uveličali ovaj događaj i zajedno sa planinarima zapjevali i neke dobre stare pjesme. Nakon proglašenja pobjednika, dodjele nagrada i priznanja, do kasnih večernjih sati, nastavilo se druženje uz pjesmu, veselje i šalu, kušajući odlične uzorke domaćeg špeka od kojih je gotovo svaki mogao biti pobjednički. Radujemo se novoj, 6. Špekijadi koja će se, ako sve bude uredu, održati početkom veljače 2024”, navode organizatori.

- Oglasi -

NAJNOVIJE OBJAVE

error: Sadržaj je zaštićen.