viteski.ba logo
Zrak u vitezu
OGLAS
Vrijeme objave: 22.09.22 @ 06:21

Kako dolaze sve hladniji dani sve više vremena provodimo u kuhinji i smišljamo neka fina jela koja će nas osvojiti na prvu. Tako uživamo u kremastim tjesteninama, toplim juhicama, složencima, pohanom kruhu na sto načina, ali i cijelom nizu peciva, dizanih tijesta i čokoladnih slastica. Kad nam ponestane inspiracije, redovito je tražimo na web stranici Marthe Stewart, apsolutne ekspertice za ‘comfort food’. Upravo smo tamo naišli i na jednostavan recept za pitu s ganacheom od čokolade. Isplati se isprobati, prenosi miss 7.

Sastojci:
3 žlice listića badema (cca 75 g)
6 žlica šećera
1 1/4 šalice brašna (cca 160 g)
14 žličice soli
6 žlica hladnog maslaca (cca 90 g)
350 g čokolade (50 % kakaa)
300 ml slatkog vrhnja
1 žličica ekstrakta vanilije.

OGLAS

Priprema:

OGLAS

Zagrij pećnicu na 180 stupnjeva. Sitno samelji bademe. Pomiješaj ih s brašnom, šećerom i soli pa ih dobro
izmiješaj. Dodaj hladni maslac narezan na listiće pa dobro izradi rukama u mrvičastu smjesu. Prebaci tijesto u kalup s dnom koje se može odvojiti pa je pažljivo utisni u dno i uz rubove. Peci otprilike 20 minuta, sve dok ne
popremi zlatnu boju, pa pusti da se u potpunosti ohladi. Zagrij vrhnje pa ga prelij preko nasjeckane čokolade. Miješaj dok se ne otopi, a zatim umiješaj vaniliju. Prelij ganache preko ohlađenog prhkog tijesta i pusti da se hladi sat vremena u hladnjaku. Posluži uz lagano tučeno slatko vrhnje!

OGLAS
Oglasi
LM