spot_img
spot_img
spot_img
Vitez
oblačno
15.1 ° C
15.1 °
15.1 °
77 %
3.9kmh
95 %
Sri
15 °
Čet
22 °
Pet
26 °
Sub
29 °
Ned
23 °
spot_img

Direktor Doma zdravlja ŽS kažnjava radnike jer se ne javljaju na telefone

- Oglasi -
- Oglasi -

Nakon što su se građani žalili da im se u pozivnim centrima pri domovima zdravlja u Županiji Sarajevo nitko ne javlja, Uprava Javne ustanove Dom zdravlja Županije Sarajevo je odlučila da kazni osoblje.

Naime, u dokumentu koji je dostavljen Faktoru direktor Abel Baltić uputio je direktorima organizacijskih jedinica Novi Grad, Novo Sarajevo i Centar nalog za hitno postupanje.

- Oglasi -

U tom nalogu navodi se kako treba da se izvrši zamjena medicinskih sestara / tehničara u ambulantama Kovačići, Podhrastovi, Dobrinja 2, Koševsko brdo i Alipašino polje B faza.

- Oglasi -

– Rotacija se vrši kao mjera ukora osoblja radi nejavljanja na telefonske pozive pacijenata – navodi se u nalogu koji potpisuje direktor Baltić.

Kako je ranije Faktor pisao, pacijentima se osoblje rijetko javlja na pozive, a Arman Šarkić, glasnogovornik JU Dom zdravlja ŽS kazao je kako su u te centre “vraćeni stari kapaciteti”.

– Oni su bili reducirani dok je pandemijska kriva zaravnjena. Prije nskoliko dana smo vratili pozivni centar sa svim izlaznim telefonskim linijama. Zadužili smo glavne sestre da to provjeravaju – kazao je Šarkić ranije za Faktor.

Međutim, kako su za Faktor kazali neki od medicinskih radnika, zbog nedostatka kadra ne stižu da obave sve radne zadatke. Ističu kako je neophodno uposliti još kadra i raspodijeliti poslove, a ne kažnjavati radnike jer su, kako kažu, pred kolapsom jer je i sve veći broj uposlenika na bolovanju zbog zaraze koronavirusom.

- Oglasi -
spot_img
spot_img

NAJNOVIJE OBJAVE

error: Sadržaj je zaštićen.