spot_img
spot_img
spot_img
Vitez
vedro
1.8 ° C
2 °
1.7 °
80 %
1kmh
0 %
Ned
14 °
Pon
18 °
Uto
9 °
Sri
5 °
Čet
6 °

Vrijedna donacija za proces testiranja na koronavirus stigla u ŽSB

Slider

Županija Središnja Bosna će sama pokušati nabaviti cjepiva za imunizaciju, potvrdio je direktor Zavoda za javno zdravstvo naše županije. Istovremeno, stigla je donacija u medicinskoj opremi, ali i aparatu za testiranje od grada Lajpciga.

Ovaj aparat će olakšati proces testiranja koji u ovoj županiji od nedavno u potpunosti vodi Zavod za javno zdravstvo. Umjesto dosadašnjeg ručnog pripremanja uzoraka, ovo je veliki napredak i to nije sve.

,,Drugi dio, mobilni PCR aparat, očekujemo svakoga dana. On bi nam pomogao u terenskom radu, da u jednom kratkom vremenskom periodu možemo odgovoriti na zahtjeve”, navodi dr. Sead Karakaš, direktor Zavoda za javno zdravstvo ŽSB-a.

U borbi protiv pandemije vlast je, čini se, umorna od čekanja konkretnih poteza viših nivoa, odlučila ući u samostalnu nabavku cjepiva.

,,Ministarstvo je uputilo pismo namjere prema određenim veledrogerijama i ukoliko dobijemo pozitivne odgovore da nam mogu osigurati cjepiva, svakako će se i naša županija uključiti”, poručio je Karakaš.

A do tada, donacijama se uključuju partnerski gradovi. Iz Lajpciga se očekuje i vrijedna medicinska zaštitna oprema, ali i sredstva za edukaciju mladih, o prevenciji i borbi protiv korone prenosi federalna.ba.

NAJNOVIJE OBJAVE

error: Sadržaj je zaštićen.