spot_img
spot_img
spot_img
Vitez
oblačno
2.9 ° C
2.9 °
2.9 °
88 %
1.5kmh
100 %
Uto
3 °
Sri
4 °
Čet
5 °
Pet
7 °
Sub
8 °

Još jedna bh. kompanija dostigla prihode od milijardu maraka

- Oglasi -

Generalni direktor ,,Elektroprivrede Republike Srpske” Luka Petrović izjavio je da je ova kompanija ostvarila prihod u ovoj godini od milijardu i stotinu milijuna KM, što je rekord od osnivanja poduzeća.

- Oglasi -

,,Elektroprivreda Republike Srpske` je važan stub razvoja gospodarstva u Republici Srpskoj i važan uplatitelj prihoda u republički proračun”, rekao je Petrović.

On je rekao da je ,,Elektroprivreda Republike Srpske” jedini izvoznik električne energije u regiji.

- Oglasi -

Prema njegovim riječima, napravljen je niz programa i pokrenute aktivnosti kako bi se dodatno osigurala stabilnost i neovisnost energetskog sustava Republike Srpske.

- Oglasi -

,,To je, prvenstveno, program koji smo promovirali i koji ćemo implementirali od listopada. Od listopadskih računa do ožujka potrošaču koji uštedi energiju na svom osobnom proračunu mi ćemo dati popuste koji iznose za, na primjer, račun od 100 KM platit će 42 ili 43 KM”, istaknuo je Petrović za ATV.

Petrović je podsjetio na značajne investicijske poduhvate poput hidroelektrana “Dabar” i “Bistrica”, na zajednički projekt sa “Elektroprivredom Srbije” – “Buk bijela”, te sa mađarskom kompanijom izgradnja solarne elektrane “Trebinje jedan”.

On je naglasio da neće biti potrebe za povećanjem cijena električne energije do kraja godine, a ni poslije.

,,Uštedama i novim investicijama možemo doprinijeti potpunoj stabilnosti”, naveo je Petrović.

Petrović je rekao da “Elektroprivreda Republike Srpske” ima više od 8.700 radnika u sustavu.

,,Dolaze nove generacije koje će ostati unaprjeđivati Republiku Srpsku i njen energetski sektor. Vjerujem da će tada `Elektroprivreda` biti još naprednija i stabilnija”, zaključio je Petrović.

,,Elektroprivreda Republike Srpske” je proslavila 30 godina od osnivanja.

- Oglasi -
spot_imgspot_img
spot_img

NAJNOVIJE OBJAVE

error: Sadržaj je zaštićen.