viteski.ba logo
Zrak u vitezu
OGLAS
Vrijeme objave: 07.06.23 @ 08:07

U nedjelju je u Dobretićima, u pougarskom kraju, održan događaj manifestacije “Hrvatsko proljeće Središnje Bosne”, koji je okupio stotinjak posjetitelja. Organiziran od strane Županijskog odbora Mladeži HDZ BiH ŽSB i Općinskog odbora Mladeži HDZ BiH Dobretići, ovaj događaj je bio obilježen koncertom duo benda Josip i Mario te izložbom slika zavičajne slikarice Anđe Kokalović.

Događaj je održan u prostorijama Osnovne škole “Dobretići”, a posjetitelji su uživali u ugodnoj glazbi i druženju. Na samom početku večeri, nazočnima se obratio općinski načelnik Ivo Čakarić, koji je izrazio dobrodošlicu i zahvalnost. Jelena Gavranić, u ime organizatora, predstavila je ovogodišnje projektne aktivnosti Hrvatskog proljeća Središnje Bosne i iznijela više detalja o samom događaju i ideji za njegovu organizaciju.

Oglas

Poseban doprinos događaju dao je slikarski talent zavičajne slikarice Anđe Kokalović, koja je izlagala svoje slike. Slikarica je istaknula da je počela slikati 2008. godine i da je ovo bila njena četvrta samostalna izložba. Motivi njenih slika su ljudi, događaji, običaji i prirodne ljepote Dobretića i Pougarja, a koristi tehniku akrila na platnu. Također, Anđa Kokalović se bavi i pisanjem, a 2018. godine je izdala knjigu “Pougarske priče”. Trenutno živi u Švedskoj, gdje se također bavi tkanjem.

“Događaj Hrvatskog proljeća Središnje Bosne u Dobretićima je opravdao sva očekivanja i pružio posjetiteljima ugodnu kulturno-zabavnu večer”, istaknuo je Dario Plavčić, predsjednik Županijskog odbora Mladeži HDZ BiH ŽSB i koordinator manifestacije. On je najavio nastavak karavane Hrvatskog proljeća Središnje Bosne u Kreševu, gdje će se sutra, 7. lipnja, održati nastup virtuoza na harmonici, Marka Plavčića, koji će biti popraćen nastupom Mješovitog zbora HKD-a “Napredak” Kreševo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Hrvatsko proljeće Središnje Bosne” ove godine se održava u jedanaest općina: Travniku, Vitezu, Kiseljaku, Kreševu, Fojnici, Busovači, Jajcu, Uskoplju, Novom Travniku, Bugojnu i Dobretićima. Besplatan ulaz na sve programe ovog festivala čini ga jedinstvenim u Bosni i Hercegovini. Pozivaju se svi ljubitelji kulture i umjetnosti da posjete ovaj festival i uživaju u raznolikom i kvalitetnom programu koji će se održavati diljem Središnje Bosne.

Oglasi
LM