viteski.ba logo
Zrak u vitezu
OGLAS
Vrijeme objave: 21.02.22 @ 14:13

Pod predsjedanjem predsjednika dr. sc. Nikole Čiče, u subotu, 19. veljače u Napretkovom klubu Lira u Sarajevu održana je XVIII. sjednica Središnje uprave HKD Napredak.Na početku sjednice usvojen je predloženi dnevni red XVIII. sjednice kao i zapisnik s XVII. sjednice održane u Banjoj Luci 11. prosinca 2021. godine. Prezentirana je i informacija o realizaciji zaključaka i odluka donesenih na prethodnoj sjednici.

Na sjednici Središnje uprave na dnevnom redu bila su i druga brojna pitanja od važnosti za rad i djelovanje Društva. Tako je usvojen proračun Središnje uprave HKD Napredak za 2022. godinu. Na prijedlog Povjerenstva za mlade i stipendije donesena je Odluka o dodjeli stipendija i jednokratnih potpora za dodiplomske i postdiplomske studije iz Napretkovog fonda za stipendiranje i sveučilište “Ivo Andrić-Vladimir Prelog” za akademsku 2021./22. godinu.

OGLAS

Tako će u akademskoj 2021./22. godini Središnja uprava HKD Napredak stipendirati 90 studenata i studentica. Ukupno će se za stipendije i potpore izdvojiti 123.000 KM, a potpisivanje ugovora sa studentima i studenticama bit će upriličeno u Sarajevu, Zagrebu i Mostaru.Članovi Središnje uprave na sjednici su razmatrali i nakon rasprave jednoglasno usvojili Odluku

o dodjeli projektnih sredstava aktivnim podružnicama i udrugama koje su sastavni dio HKD Napredak, a koju je pripremilo Povjerenstvo za podružnice, udruge, zaklade, klubove  i članstvo.

Na Natječaj za dodjelu projektnih sredstava podružnica i udruga za 2022. godinu prijavljena su 54 projekta iz područja kulture i sporta kojima se tražila podrška u organiziranju koncerata, likovnih kolonija, izložbi, smotri folklore te sportskih natjecanja na područjima gdje HKD Napredak aktivno djeluje i svojim radom i djelovanjem doprinosi promociji kulture i očuvaju kulturne baštine.

Na sjednici su također usvojeni i zaključci sa sjednice Povjerenstva za kulturu, izdavaštvo i medije kao i izvješće i zaključci Povjerenstva za gospodarstvo.

Obilježavanje 120 godina od osnutka HKD Napredak bila je također jedna od točaka dnevnog reda. Ovaj značajan jubilej bit će obilježen i već se obilježava nizom kulturnih aktivnosti koje će biti upriličene na razini Središnje uprave i podružnica. Središnja manifestacija bit će međunarodni simpozij koji se treba održati u mjesecu rujnu u Sarajevu i to pod pokroviteljstvom Vlade Republike Hrvatske i Vijeća ministara BiH, priopćeno je iz HKD Napredak.

OGLAS
Oglasi
LM