viteski.ba logo
Zrak u vitezu
OGLAS
Vrijeme objave: 15.10.21 @ 21:21

U Domu HKD Napredak Vitez sinoć je, 14. listopada, priređen bogat kulturno- zabavni program s posebnim osvrtom na narodnu baštinu i zaštitu tradicijskih vrijednosti hrvatskoga naroda.

Naime, održana je središnja manifestacija Dana kruha i plodova zemlje povodom koje su članice i članovi Društva pripremali poznata jela i ukusne delicije iz Lašvanske doline. Brojni gosti su uživali u degustaciji peciva i ostalih jela. Najmlađa skupina folkloraša, pod vodstvom Ane Mišković izvela je izvorne igre ,,Kukunješće” i ,,Zavrzlamu”. Istovremeno se u Napretkovom domu održao, sada već, ustaljeni trening mažoretkinja i plesne skupine za odrasle. Sve te aktivnosti pokazuju kako je Napredak u Vitezu izuzetno živo Društvo koje iz tjedna u tjedan okuplja brojne ljubitelje narodnih običaja, kulture i druženja.

,,Nastojimo sve naše dobro poznate i praćene aktivnosti, kojih zaista ima mnogo, očuvati i redovito organizirati, te uz to postojeće sadržaje osvježiti. Upravo zato smo pokrenuli školu plesa za odrasle koja je već sada izuzetno dobro praćena. Također, pozivamo i ostale sugrađane da nam se pridruže i da zajedno naš rad unaprijedimo”, kazala je Gordana Mišković, predsjednica Društva.

Oglasi
LM