viteski.ba logo
Zrak u vitezu
OGLAS
Vrijeme objave: 23.10.20 @ 10:43

U Klubu Hrvatskog kulturnog društva Napredak podružnica Vitez održana promocija knjige Nade Puđa.

Povodom tradicionalne aktivnosti HKD Napredak Vitez – “kulturnog četvrtka”, sinoć je s početkom u 19,00 sati održana promocija knjige pod nazivom “Žena je žena”, autorice Nade Puđa.
Nazočne je za dobrodošlicu pozdravila predsjednica viteškog Napretka Gordana Mišković. Promotori navedene knjige bili su Anto Zirdum i Katica Matić, a kratkim izvedbama u zabavnom dijelu nastupio je Napretkov tamburaški orkestar.

OGLAS

Bilješka o autorici:
Nada Puđa rođena je 8. svibnja 1949. godine u Busovači. Osnovnu školu završila je u Kupresu, a srednju Upravnu školu u Zagrebu. Još kao mlada djevojka pisala je pjesme i kratke priče koje su objavljene i nagrađivane. Uzima sudjelovanje dva puta na Festivalima radnika pjesnika, gdje su joj pjesme nagrađene i jedna od njih prevedena na albanski jezik. Nakon dosta vremena odlučuje da sve te stihove i priče pretoči i objavi u knjizi “Miris prošlosti” objavljenoj 2018. godine. Udajom 1979. godine seli se u Vitez gdje i danas živi. 2000. godine odlazi u mirovinu, ali i dalje piše pjesme i priče.

OGLAS
Oglasi
LM