viteski.ba logo
Zrak u vitezu
OGLAS
Vrijeme objave: 24.11.21 @ 23:13

U organizaciji voditeljice, pjesnikinje Sanje Strukar Križanac, u Etno galeriji HKD Napredak Vitez održana je javna tribina „Stop nasilju nad ženama“. Naime, 25. studenog 2021. diljem svijeta obilježava se kao Međunarodni dan protiv nasilja nad ženama. Značajan poticaj organiziranju i održavanju ovakvih tribina dala je zagrebačka pjesnikinja Lidija Puđak kad je u studenom 2012. godine uredila blog pod nazivom „Stop nasilju nad ženama“. Time je potaknula pjesnikinje i pjesnike naših krajeva da nešto učine i pokažu da na svoj način žele pomoći kako bi se ukazalo na taj problem i pomoglo žrtvama bilo kojeg nasilja.

Javnu tribinu pozdravila je predsjednica HKD Napredak podružnica Vitez Gordana Mišković, nakon čega su svoje eseje na temu pročitale viteške srednjoškolke Lara Petrović i Marija Šuman. Značajno sudjelovanje na tribini uzeli su i načelnik PS Vitez, Ratko Bošnjak te inspektor Miroslav Furunđija koji su na zanimljiv način govorili o nasilju nad ženama, te posebno o obiteljskom nasilju i problemima kod rješavanja takvih slučajeva i nekim statističkim pokazateljima koji se odnose na nasilje nad ženama te obiteljsko nasilje u Vitezu.

OGLAS

Sudionici tribine podržali su aktivnost na ukazivanju problema nasilja općenito uz naglasak da o tome treba brinuti kontinuirano.

OGLAS
Oglasi
LM