viteski.ba logo
Zrak u vitezu
OGLAS
Vrijeme objave: 09.10.20 @ 19:00

U Travniku je otvorena manifestacija “Andrićevi dani 2020”. U sklopu manifestacije HKC će 6. studenog 2020. godine premijerno prezentirati dječji mjuzikl na temu Andrićeve novele ,,Aska i vuk”, kreiran u vlastitoj produkciji.

Danas je u prostorijama Rodne kuće Iva Andrića upriličena press konferencija povodom otvaranja manifestacije „Andrićevi dani 2020“. Tom prigodom programa menadžer Hrvatskog kulturnog centra Nova Bila, diplomirana dramaturginja Anela Križanac, najavila je program s kojim se HKC ove godine predstavlja na spomenutoj manifestaciji.

OGLAS

Najavljen je mjuzikl za djecu „Aska i Vuk“ Ive Andrića, u režiji i dramatizaciji Anele Križanac. Naglašeno je kako je ova predstava vlastita produkcija Hrvatskog kulturnog centra te suradnja više sekcija i to: Kazališta mladih „Korifej“, Male škole puhača te Dječjeg zbora „Radost“, koja se realizira kroz projekt ,,Jačanje glazbenih sastava mladih u Novoj Biloj” podržan od strane Vlade Kraljevine Norveške i UNDP-a.

OGLAS

Mjuzikl nosi univerzalnu poruku kako treba prepoznati i njegovati talente kod djece, te kako umjetnost i ljepota pobjeđuju zlo. Autor glazbe za mjuzikl je prof. Josip Popović. Premijera mjuzikla je 6. studenog 2020. u sali Hrvatskog kulturnog centra Nova Bila.

OGLAS
Oglasi
LM