viteski.ba logo
Zrak u vitezu
OGLAS
Vrijeme objave: 07.02.23 @ 13:24

Matica hrvatska Vitez i HKD Napredak Vitez u Napretkovoj dvorani upriličili su večer sjećanja na Ivu Ćurka (1949.-2007.), intelektualca, pjesnika, esejistu i putopisca koji je ostavio dubok trag u duhovnom životu Lašvanske doline, ponajviše u vremenu od 1990. do 2007. godine.

Sjećanja na Ćurka oživjeli su književnik Željko Kocaj, koji je govorio o osnivanju Ogranka Matice hrvatske u Travniku 1991. godine i pokretanju časopisa Glas Travnika čiji je Ćurak bio urednik. O Ćurkovom životu nadahnuto je govorio njegov prijatelj fra Zoran Livančić, a književnik Anto Zirdum podsjetio je na Ćurkovo poslijeratno djelovanje kad je bio urednik časopisa LOBI i NOVI u nakladi HKD Napredak Novi Travnik.

OGLAS

S Ćurkovim pjesništvom okupljene je upoznao Vatroslav Matić. Uz njegovo vješto moderiranje ove lijepe večeri u glazbenom dijelu programa nastupili su Vanja Strukar i Ivo Jandrić. Među okupljenim gostima bili su i Ćurkova supruga Josipa i kćerka Ana koja se emotivno obratila skupu i podsjetila na svog tatu pročitavši između ostaloga i jednu pjesmu posvećenu njemu.

OGLAS
Oglasi
LM