viteski.ba logo
Zrak u vitezu
OGLAS
Vrijeme objave: 02.12.23 @ 09:33
OGLAS

Oborena stabla na putovima

Na putovima u Bosni i Hercegovini prometuje se po suhom i mjestimično vlažnom kolniku, a upozoravamo na jake udare vjetra u većem dijelu naše zemlje. Učestali su i odroni na brojnim dionicama, a posebno izdvajamo magistralne putove: Bihać-Srbljani-Bosanska Krupa, Jajce-Banja Luka, Turbe-Karanovac, Novi Travnik-Bugojno, Prozor-Gornji Vakuf/Uskoplje, Kladanj-Živinice-Šićki Brod, Tuzla-Bijeljina, Buna-Masline, Stolac-Neum, Višegrad-Vardište, Foča-Gacko i Sarajevo-Foča-GP Hum. Osim odrona, skrećemo pažnju i na moguće granje i oborena stabla usljed jakog vjetra, navode iz BIHAMK-a.

OGLAS

Savjetuju oprezniju vožnju, prilagođenu trenutnim uvjetima i stanju na putovima i napominju vozače da je posjedovanje zimske opreme zakonski obvezno.

OGLAS

U toku je sanacija mosta Begića i Begovića (Jablanica-Mostar), zbog čega je promet na mostu reguliran semaforima, uz naizmjenično propuštanje vozila.

OGLAS

Zbog aktualnih radova izdvajaju i magistralne putove: Novi Travnik-Bugojno (Rostovo), Bilješevo-Lašva, Čevljanovići-Nišići i Ključ-Sanski Most (na ulazu u Sanski Most, kod Vodenog parka).

Na graničnim prijelazima nema dužih zadržavanja za putnička vozila. Zbog prosvjeda u Hrvatskoj, preko graničnog prijelaza Orašje-Županja i dalje ne mogu prometovati autobusi i teretna vozila.

OGLAS
OGLAS
Oglasi
LM