viteski.ba logo
Zrak u vitezu
OGLAS
Vrijeme objave: 06.07.21 @ 22:35

Predsjedatelj Vijeća ministara Zoran Tegeltija izjavio je da Bosna i Hercegovina u ovom trenutku raspolaže s oko 930.000 doza cjepiva protiv virusa korona.

Tegeltija je istakao da oko dva milijuna doza, između ostalog i iz sustava COVAX i EU mehanizma, treba stići u BiH do kraja trećeg kvartala, a u toku su aktivnosti nabavke Pfizer cjepiva koju provode predstavnici nadležnih zdravstvenih institucija entiteta i Brčko distrikta i Ministarstva civilnih poslova u Vijeću ministara na osnovu iskazanih potreba u iznosu od 1.220.000 doza.

OGLAS

“S obzirom da cjepiva u BiH pristižu u kontinuitetu, apeliramo na sve institucije koje se bave imunizacijom da građanima omoguće pristupačnije cjepne punktove i otvorenije krenu u kampanju masovnije imunizacije stanovništva da bi kretanje bilo sigurnije i da bismo spremnije dočekali početak nove školske godine”, naglasio je predsjedavajući Vijeća ministara.

OGLAS

Iako je epidemiološka slika trenutno relativno mirna, Tegeltija je naveo da, prema izjavama zdravstvenih stručnjaka, opasnost nije prošla i da nije trenutak da se zanemare preporučene mjere zaštite.

OGLAS

“Stoga još jednom apeliramo na sve građane da se pridržavaju propisanih epidemioloških mjera, te pristupe cijepljenju, kao glavnom javnom zdravstvenom alatu u borbi protiv Covida”, poručio je Tegeltija.

Oglasi
LM