viteski.ba logo
Zrak u vitezu
OGLAS
Vrijeme objave: 31.01.23 @ 12:12

Doskorašnji šef Kluba Bošnjaka u Domu naroda Parlamenta FBiH Jasmin Duvnjak (SDA) odriče se cjelokupnog iznosa naknade koja se ostvaruje nakon završetka mandata , tzv. “bijelog kruha”.

Međutim, naveo je u izjavi za Fenu, ovaj put, za razliku od 2014. godine ova sredstva neće ostati u proračunu Federacije BiH, nego će cijeli iznos od skoro 36 tisuća KM ili 12 mjesečnih plaća usmjeriti u različite humanitarno-socijalne svrhe i društveno-korisne programe.

OGLAS

Podsjeća da je kao ovlašteni predlagač prije dvije godine uputio u proceduru izmjene Zakona o plaćama i naknadama u organima vlasti Federacije Bosne i Hercegovine, a koje se odnose na ukidanje naknada plaća nakon prestanka funkcije tj. ukidanje “bijelog kruha”.

OGLAS

– Nažalost ovaj Zakon nikada nije ni došao na dnevni red parlamenta. Osobno sam se ovog prava odrekao prije osam godina, a podsjećanja radi, mi smo u Skupštini Zeničko-dobojske županije, dok sam bio predsjedatelj, 2018. godine zakonom zabranili “bijeli kruh” što je i najpravičnije rješenje. Striktno gledajući odredbe Zakona ispunjavam sve osnove i kriterije za ovu naknadu, nemam ranije stalno radno mjesto i ne ispunjavam uvjete za mirovunu, ali sa moralnog aspekta zaista smatram neprihvatljivim da ova sredstva iskoristim u osobne svrhe – kazao je Duvnjak.

OGLAS
Oglasi
LM