viteski.ba logo
Zrak u vitezu
OGLAS
Vrijeme objave: 28.01.23 @ 23:05

Federacija Bosne i Hercegovine dobila je sinoć proračun za 2023. godinu u iznosu nešto većem od 6,7 milijardi KM što je za 1,1 milijardu više od prošlogodišnjeg.

Izglasan je odlukama na sjednicama Zastupničkog doma prekjučer, i na sjednici Doma naroda Federalnog parlamenta sinoć. Proračun je predložila federalna vlada, a postat će operativan dan po objavi u Službenim novinama FBiH. Na navedenim sjednicama dva parlamentarna doma, odobren je i Zakon o izvršenju proračuna. Na sjednici doma naroda izabrani su i izaslanici u dom naroda parlamentarne skupštine BiH. O ovim i drugim aktualnim političkim temama za naš dnevnik govori zastupnica u Zastupničkom domu federalnog Parlamenta i kandidatkinja za predsjednicu Federacije BiH Lidija Bradara.

OGLAS

Smata da će tijekom ove godine proračun biti izmijenjen jer je produkt vlade u tehničkom mandatu, a komentirala je i izbor izaslanika za Dom naroda Parlamenta BiH iz Federacije BiH.

OGLAS

– Imali smo izbor kakav smo imali. HDZ ima 14 izaslanika u Domu naroda FBiH. Ono što je jučerašnji izbor izaslanika u državni Dom naroda pokazao jeste da opet nemamo legitimo predstavljanje i bilo je očito da ako predstavnici koji su izabrani iz sredina u kojima faktički Hrvati niti ne žive, značajno utječu na izbor izaslanika u Dom naroda BiH i dobili smo rezultat kakav jeste, kazala je Bradara, očito aludirajući na izbor Zlatka Miletića, koji je u klub izaslanika hrvatskog naroda Parlamenta BiH izabran glasovima izaslanika u federalnom klubu Hrvata izabranih bošnjačkim glasovima.Istakla je kako će stranke okupljene oko HNS-a u Domu naroda BiH (HDZ i HDZ 1990) imati jedinstven stav oko najvažnijih pitanja.

OGLAS
Oglasi
LM