viteski.ba logo
Zrak u vitezu
OGLAS
Vrijeme objave: 30.04.21 @ 13:49

Dragan Čović, predsjednik Hrvatske demokratske zajednice (HDZ) BiH, nakon sjednice Predsjedništva ove stranke u Mostaru, kazao je kako će ponuditi SDA-u program rada nove Federalne vlade koja bi trebala biti učinkovitija od aktualnog Vijeća ministara BiH, prenosi Večernji.ba.

Za trenutno stanje u Federaciji BiH kazao je kako to nije blokada, već da je sporno što trenutno ne postoji program zajedničkog rada. “Ponudit ćemo SDA-u program rada, što će biti na narednom prvom zajedničkom sastanku, što bi ta Vlada trebala raditi do 2022. godina i to sa aspekta HDZ-a.

OGLAS

Hajdemo to usuglasiti”, poručio je Čović. Na pitanje novinara kako je to bio zadatak zajedničke radne skupine HDZ-a i SDA već ranije, Čović je kazao kako je ona bila ipak uspješna. “Uspjeli smo dobaciti do proračuna (FBiH) i usvojiti to u parlamentarnoj proceduri. Za razliku od Vijeća ministara kojeg imamo u novom mandatu i parlament, a nemamo proračun ni u proceduri.

OGLAS

Proračun nemamo, a imamo potpunu vlast, e takva nam vlast ne treba”, kazao je on. Čović je na pitanje novinara kazao kako je u zadnje dvije godine tri ili četiri puta HDZ krenuo bio u proces koji je trebao dovesti do formiranja vlasti u Hercegovačko-neretvanskoj županiji, ali da je epilog svaki put bio isti, da nisu mogli naći odgovarajuće partnere.

OGLAS
Oglasi
LM