viteski.ba logo
Zrak u vitezu
OGLAS
Vrijeme objave: 21.03.23 @ 08:12

Izaslanik u Klubu Hrvata Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH Ilija Cvitanović (predsjednik HDZ 1990) nije izabran za predsjednika Povjerenstva za nadzor nad radom OSA-e usprkos koalicijskom dogovoru. Razlog je to što se na sjednici Povjerenstva nije pojavio izaslanik Kemal Ademović (NiP), a da bi netko bio izabran na ovu funkciju, mora dobiti podršku bar jednog člana Povjerenstva iz reda svakog naroda.

Prema proceduri predsjednik ovog povjerenstva može biti samo osoba koja je iz oporbene stranke, a da se u Povjerenstvu nalaze samo četiri osobe koje ispunjavaju taj uvjet: Ilija Cvitanović, Darko Babalj (SDS), Šemsudin Mehmedović (SDA) i Safet Softić (SDA).

OGLAS

Albin Muslić (SDP) je predložio Šemsudina Mehmedovića za mjesto predsjednika, dok je drugi prijedlog bio Ilija Cvitanović. Ilija Cvitanović je dobio šest glasova, a Šemsudin Mehmedović dva glasa, ali Cvitanović nije mogao biti izabran zbog toga što nije imao glasove Bošnjaka, saznaje “Avaz”.

OGLAS

– Nije formirano Povjerenstvo za nadzor nad radom OSA-e, jer ja kao pripadnik oporbe na razini Parlamentarne skupštine BiH nisam dobio podršku niti jednog predstavnika bošnjačkog naroda iz SDA i SDP-a. Bit će nastavak sjednice, pa ćemo vidjeti kako će to sve skupa završiti – rekao je Cvitanović Avazu.

OGLAS

Prema informacijama koje smo dobili, razlog uskraćivanja podrške svih članova ovog povjerenstva koji dolaze iz reda bošnjačkog naroda jeste fotografija Cvitanovića sa Vinkom Martinovićem Štelom i Dubravkom Peharom Dubijem.

Oglasi
LM