viteski.ba logo
Zrak u vitezu
OGLAS
Vrijeme objave: 04.06.20 @ 12:30

Kako se bliže izbori za Sabor Republike Hrvatske koji se održavaju početkom srpnja stranačke organizacije se dodatno mobiliziraju te javnosti predstavljaju liste kandidata s kojima će tražiti povjerenje birača za vođenje Republike Hrvatske u narednim godinama.

Ono što svakako zanima birače, hrvatske državljane koji žive van Republike Hrvatske je lista za 11. izbornu jedinicu. Do sada je jedino HDZ obznanio ime nositeljice liste, a radi se o potpredsjednici HDZ-a Zdravki Bušić (69). Kako je za medije kazao predsjednik HDZ-a i premijer RH Andrej Plenković imena ostalih kandidata bit će poznata javnosti sredinom lipnja.

OGLAS

Javnost prije svega u BiH iščekuje i ostale kandidate s velikim upitom, hoće li se na listama naći i imena iz BiH s naglaskom Središnju Bosnu.

OGLAS

Na ovim izborima snažne liste za iseljenu Hrvatsku i Hrvate u Bosni i Hercegovini najavile su i još neke političke opcije, prije svih Domovinski pokret Miroslava Škore kao i Most nezavisnih lista te se očekuje zanimljiva političke bitka za tri mandata u Saboru RH koliko ukupno biraju birači 11. izborne jedinice. Prema neslužbenim informacijama listu Domovinskog pokreta mogao bi predvoditi umirovljeni general Hrvatske vojske Željko Glasnović, a listu Mosta Slaven Raguž.

OGLAS

Iz Konzulata RH u Vitezu ranije su pozvali hrvatske državljane na aktivnu registraciju kako bi mogli glasovati na izborima koji će u Vitezu biti organizirani 4. i 5. srpnja.

Oglasi
LM