viteski.ba logo
Zrak u vitezu
OGLAS
Vrijeme objave: 06.05.21 @ 12:57

Poštujući epidemiološke upute i ograničenja, putem platforme ZOOM održano je redovito zasjedanje Vijeća Mladeži Europske pučke stranke (YEPP) gdje kontinuirano aktivnu ulogu ima Mladež HDZ BiH, kao punopravni član najbrojnije političke organizacije mladih u Europi. 

U ime Mladeži HDZ-a BiH sudjelovali su predsjednik Mario Mikulić i zamjenik predsjednika Jakov Križanović. 

OGLAS

Nakon uvodnog izlaganja predsjednice Pereira Vijeće koje se održavalo pod nazivom “Ponovno otvaranje Europe: Povratak biznisu” otvoreno je raspravama o budućnosti Europe i panel raspravom na temu međugeneracijske pravednosti.

OGLAS

Drugog radnog dana, tijekom Vijeća razgovarano je o novostima između dva zasjedanja te nizu predloženih rezolucija. Također, većinom glasova usvojena je odluka da se Kongres YEPP-a održi 1. srpnja.

OGLAS

Ovo digitalno zasjedanje bilo je usredotočeni na europsko gospodarstvo i potrebne korake za osiguravanje uspješne revitalizacije ekonomskih aktivnosti, kao i na međugeneracijsku pravednost. Tijekom radnog dijela nazočnim izaslanicima i gostima, između ostalog, obratio se i Alexander Stubb, bivši premijer Finske, dajući svoj pogled na gospodarske izazove EU naprijed. 

„Aktivnim sudjelovanjem na brojnim međunarodnim aktivnostima Mladež HDZ BiH nastavlja potvrđivati svoju opredijeljenost za predanim radom na integracijskim procesima u kojima se naše društvo nalazi. Držimo i snažno naglašavamo kako je jedina perspektiva BiH ona unutar zajednice europskih naroda kao države koja će biti po mjeri svih njenih naroda i stanovnika, što snažno zagovaramo na domaćem, ali i međunarodnom planu, a posebno se ogleda kroz rad unutar YEPP-a“, kazao je nakon Vijeća predsjednik Mladeži HDZ BiH i zastupnik u Zastupničkom domu Parlamenta FBiH Mario Mikulić.

Oglasi
LM