viteski.ba logo
Zrak u vitezu
OGLAS
Vrijeme objave: 10.06.22 @ 12:40

Ugovori u ukupnoj vrijednosti od 200.000.000 KM odnose se na financijsku pomoć Vlade Federacije BiH županijama za provođenje strukturalnih reformi i financiranje/sufinanciranje infrastrukturnih projekata koji su od značaja za Federaciju BiH u omjeru 50 posto naprema 50 posto. Podsjetimo, Vlada je na svojoj 316. sjednici održanoj svibnja 2022. godine donijela Odluku o raspodjeli sredstava utvrđenih Proračunom FBiH za 2022. godinu „Tekući transferi drugim nivoima vlasti i fondovima – Županijama“, u iznosu od 200.000.000 KM.

Sretni smo da možemo prezentirati politiku Vlade vezanu za raspodjelu sredstava iz Proračuna za županije u financiranju infrastrukturnih projekata važnih za Federaciju. Prenosimo ciljeve i na niže nivoe vlasti, a vezani su za poslovno okruženje, zelenu energiju, tržište transporta, industriju, zapošljavanju, zdravstvene zaštite. Sredstva će se koristiti za strukturalne reforme. Nadamo se da ce se novac koristiti za ublažavanje posljedica koje imamo ali i da će unaprijediti živote ljudi u njihovim sredinama – kazala je Jelka MIličević ministrica financija. Premijer Vlade FBiH Fadil Novalić je kazao da je ovo pečat na ulogu Federacije.

200 milijuna maraka po treći puta dajemo županijama i općinama dajemo 39 milijuna. Prepakivali smo, pola rekli da se investira u infrastrukturu važnu za Federaciju, a interes je sve povezivanje i općina i gradova i entiteta. Nije ovo sve što radimo u savezu sa županijama. Založili smo se da ispravimo ranija neravnopravna ekonomska davanja. Sve obaveze koje su županije različito servisirali kao što je slučaj sa doplatkom digli smo ga na viši nivo – kazao je premijer Fedeacije BIH Novalić, te dodao:

-Nadam se da ćemo i dalje u dobrom okruženju mi i županije surađivati na dobrobit građana, izjednačavanje njihovih prava bez obzira gdje žive.

Oglas
Oglasi
LM