viteski.ba logo
Zrak u vitezu
OGLAS
Vrijeme objave: 22.06.20 @ 14:33

Danas (ponedjeljak, 22.6.2020. godine) u Travniku je održana IV. izvanredna sjednica Sabora Županije Središnja Bosna na kojoj je kao najznačajnija točka označen Prijedlog zakona o ublažavanju negativnih ekonomskih posljedica koji se našao u skraćenom postupku te Prijedlog izmjena i dopuna Proračuna ŽSB.

Ovim zakonom propisuju se: sufinanciranje dijela minimalne neto plaće na razini FBiH, sufinanciranje umanjena dohotka vlasnika samostalnih djelatnosti do visine dijela minimalne neto plaće na razini Federacije, aktiviranje namjenskih sredstava s ciljem ublažavanje negativnih ekonomskih posljedica na gospodarstvo, oslobađanje od naplate dijela parafiskalnih nameta za vrijeme stanja nesreće, očuvanje stabilnosti socijalnih davanja i potpora programima iz oblasti gospodarstva zbog očuvanja radnih mjesta, jačanja konkurentnosti i ekonomskog rasta. Nakon rasprave zastupnici su većinom glasova usvojili ovaj Prijedlog zakona uz opaske zastupnika koje se odnose transparentnost ovoga procesa i objave korisnika pomoći, kao i onih koji su odbijeni.

OGLAS

Na sjednci je također usvojen i Prijedlog izmjena i dopuna Proračuna ŽSB, Prijedlog izmjena i dopuna Zakona o izvršenju Proračuna ŽSB te Nacrt zakona o izmjenama i dopunama Zakona o šumama.

OGLAS
Oglasi
LM