viteski.ba logo
Zrak u vitezu
OGLAS
Vrijeme objave: 07.02.23 @ 08:08

Sjednica Vijeća ministara Bosne i Hercegovine zvanično je zakazana za četvrtak, 9. veljače, a očekuje se da bi na toj sjednici mogle biti i prve kadrovske smjene, uključujući ravnatelja i zamjenika ravnatelja Obavještajno-sigurnosne agencije (OSA) BiH.

Na službenoj web stranici Vijeća ministara BiH nije dostupan dnevni red ovotjedne sjednice, ali je ministar vanjskih poslova BiH i predsjednik Naroda i Pravde (NiP) Elemedin Konaković, nakon konstituirajuće sjednice održane prošlog tjedna najavio mogućnost smjene ravnatelja OSA-e Osmana Mehmedagića i zamjenika Trifka Buhe.

OGLAS

– Pitanje procedure u tom smislu potpuno je jasno. Najbrže će se dogiti zato što tako zakon nalaže. Očekujem da ćemo na narednoj sjednici razriješiti ravnatelja Mehmedagića i imenovati novog – istaknuo je Konaković, 2. veljače.

OGLAS

Kazao je i to da politike nove koalicije formirane nakon parlamentarnih izbora održanih u listopadu, ne mogu implementirati ljudi kojima ne vjeruju.

OGLAS

Tko će naslijediti Mehmedagića, još uvijek je u domeni špekulacija, ali se zna da je to mjesto pripalo strankama okupljenima oko Socijaldemokratske partije (SDP), Naše stranke i NiP-a. Imena koja se spominju su Almir Džuvo, bivši ravnatelj OSA-e i Erduan Kafedžić trenutni šef Ureda za borbu protiv korupcije i upravljanje kvalitetom Županije Sarajevo. Kandidata za zamjenika ravnatelja OSA-e trebao bi predložiti SNSD, a najčešće spominjano ime je Risto Zarić.  

Oglasi
LM