viteski.ba logo
Zrak u vitezu
OGLAS
Vrijeme objave: 25.05.23 @ 14:19

Sjednica Vijeća ministara Bosne i Hercegovine, koja je bila zakazana za danas, odgođena je zbog nedostatka kvoruma, priopćeno je iz te institucije.

Bošnjački ministri pisanim aktom obavijestili su predsjedavajuću Vijeća ministara BiH Borjanu Krišto da nisu u mogućnosti prisustvovati današnjoj sjednici.

OGLAS

O novom terminu održavanja 13. sjednice Vijeća ministara BiH javnost će biti blagovremeno informirana, navedeno je u priopćenju.

OGLAS

Vijeće ministara BiH danas je, između ostalog, trebalo razmatrati Informaciju o statusu projekta digitalizacije javnih radiotelevizijskih servisa u Bosni i Hercegovini, koju je predložilo Ministarstvo komunikacija i prometa BiH.

OGLAS

Na dnevnom redu se trebala naći i Informacija o usvajanju drugog privremenog izvještaja o usklađenosti Bosne i Hercegovine s preporukama GRECO-a u četvrtom krugu evaluacije.

Ministri su, između ostalog, trebali razmatrati i Informaciju o potrebi pripreme, provođenja i diseminacije rezultata popisa poljoprivrede u BiH 2023 – 2026. i Prijedlog odluke o formiranju Interresorne radne grupe za pripremu Akcijskog plana za pripremu, provođenje i diseminaciju rezultata popisa poljoprivrede u BiH 2023 – 2026.

Oglasi
LM