viteski.ba logo
Zrak u vitezu
OGLAS
Vrijeme objave: 23.07.20 @ 09:43

Vijeće ministara BiH na današnjoj sjednici bi trebalo razmatrati Prijedlog srednjoročne strategije upravljanja dugom BiH za razdoblje 2019-2022. godina. Na predloženom dnevnom redu su i informacije o zaključcima i preporukama TAIEX misije stručne procjene sustava civilne zaštite u BiH, te o realizaciji Akcijskog plana Vijeća ministara za provođenje Komunikacijske strategije za informiranje javnosti o procesu pristupanja BiH Europskoj uniji za 2019. godinu.

Vijeće ministara bi se trebalo izjasniti i o izvješću o realizaciji Strateškog plana ruralnog razvoja BiH /2018-2021/ – Okvirni dokument u 2018. godini, kao i o izvješću o provođenju Okvirne energetske strategije BiH do 2035. godine.

OGLAS

Među 37 točki predloženog dnevnog reda su i izvješća o radu Agencije za forenzička ispitivanja i vještačenja za 2019. godinu, zatim o radu Direkcije za ekonomsko planiranje Vijeća ministara za 2019. godinu, te materijal ,,Ekonomski trendovi – godišnja izvješća 2019. godine”.

OGLAS

Za danas je zakazana i sjednica Zastupničkog doma Parlamentarne skupštine BiH a, trebalo bi se razmatrati potvrđivanje imenovanja ministra sigurnosti u Vijeću ministara BiH. Za ministra sigurnosti predložen je Selmo Cikotić, unatoč opiranjima hrvatske strane, zbog dobro poznate Cikotićeve ratne prošlosti i njegovog odnosa prema Hrvatima.

OGLAS

A, među predloženim točkama dnevnog reda Vijeća ministara je i zaključak sa devete sjednice Doma naroda PSBiH povodom rasprave o Prijedlogu zakona o izmjenama Izbornog zakona BiH, te zaključak sa devete sjednice Zastupničkog doma PSBiH, donesen u okviru točke ,,Osiguravanje sredstava za provođenje lokalnih izbora 2020. godine”.

Vijeće ministara trebalo bi da razmotri i niz kadrovskih pitanja, zastupničkih inicijativa i odgovora na zastupnička pitanja.

Sjednica Vijeća ministara je zakazana za 13 sati.

Oglasi
LM