viteski.ba logo
Zrak u vitezu
OGLAS
Vrijeme objave: 25.01.22 @ 13:22

“Dotakli smo se problema koji su u resoru ministra Olega Butkovića, hrvatskog ministra prometa i veza”, izjavio je nakon sastanka s izaslanstvom Vlade Republike Hrvataske, danas u Mostaru, predsjednik HDZ-a Dragan Čović.

Čović je na pitanje novinara da li će “trgovati” domom naroda da bi se bi osigurao izbor u Predsjedništvo, kazao da nema trgovine hrvatskim nacionalnim interesima i legitimnog predstavljanja. “Jednakim tempom treba pregovorati i provesti sve odluke Ustavnog suda i Suda u Strazburu”, izjavio je on te kazao da će pregovori u Neumu ovaj put trajati sve do postizanja dogovora.

OGLAS

Ponovio je da je legitimno predstavljanje konstitutivnih naroda crvena crta kod svih pregovora.

OGLAS

“Naš prijedlog provodi sve presude”, izjavio je Čović.

OGLAS

Za poziv iz Narodne skupštine Republike Srpske, koji je upućen njemu i Bakiru Izetbegoviću, da se obrate na narednom zasjdanju ovog parlamenta, kazao je da će vidjeti s partnerima kakva je ideja te će se tek tada očitovati.

“Nemam ništa protiv da razgovaramo u bilo kojoj instituciji u BiH da bismo vratili povjerenje u institucije”, kazao je Čović.

Butković je kazao kako se u mandatu “ove” vlade dogodili brojni projekti između dvije zemlje, a da je preostao još most “Gradiška”.

“Tu smo pokazali jednu zrelost, da dvije susjedne države mogu realizirati velike projekte. Mostovi su uvijek povezivali ljude”, izjavio je Butković.

Oglasi
LM