viteski.ba logo
Zrak u vitezu
OGLAS
Vrijeme objave: 26.01.22 @ 08:42

Nova runda pregovora o izmjenama Izbornog zakona BiH počinje danas, nakon što su jučer u BiH doputovali viši dužnosnik Ministarstva vanjskih poslova SAD-a Matthew Palmer i direktorica pri Europskoj službi za vanjske poslove Angelina Eichhorst.

Posjet BiH započinju sastankom sa Zajedničkim kolegijem oba doma Parlamenta BiH. Dvoje diplomata će se tijekom posjeta sastati s Interresornom radnom grupom, Zajedničkim kolegijem oba doma Parlamentarne skupštine BiH, predstavnicima civilnog društva, kao i s liderima političkih stranaka u BiH. Ključni dio, odnosno pregovori s liderima političkih stranaka, planiran je za ovaj vikend u Neumu. “Zajednički posjet dio je kontinuiranih napora EU i SAD-a u BiH, s fokusom na ustavnu i izbornu reformu potrebnu kako bi zemlja napravila odlučujući iskorak na svom putu ka EU, eliminirala diskriminaciju i ojačala demokratska građanska prava”, priopćili su iz Delegacije EU u BiH, prenosi Klix.

OGLAS

S obzirom na približavanje izbora u BiH koji bi se trebali održati u jesen ove godine, ovo je vjerojatno ključna runda pregovora o potencijalnoj izmjeni Izbornog zakona.

OGLAS
Oglasi
LM