viteski.ba logo
Zrak u vitezu
OGLAS
Vrijeme objave: 29.07.20 @ 08:44

Dom naroda Parlamentarne skupštine BiH danas će održati sjednicu na kojoj će biti riječi o izvješću Zajedničkog povjerenstva oba doma parlamenta o postizanju identičnog teksta zakona o proračunu institucija Bosne i Hercegovine.

OGLAS

Zajedničko povjerenstvo za usuglašavanje teksta Zakona o proračunu, čiji je predlagač Predsjedništvo BiH, usuglasilo je u ponedjeljak tekst na način da u dalju parlamentarnu proceduru bude upućena verzija koja je ranije usvojena u Domu naroda parlamenta BiH, a što je Zastupnički dom podržao.

Oglas

Prema poslovnicima domova, ukoliko i Dom naroda PSBiH usvoji izvješće Zajedničkog povjerenstva, Zakon o Proračunu institucija Bosne i Hercegovine i međunarodnih obveza Bosne i Hercegovine za 2020. godinu smatrat će se donesenim.

Ukupan iznos ovogodišnjeg proračuna je 1,8 milijardi KM, od čega je 996 milijuna KM planirano za financiranje institucija Bosne i Hercegovine, dok je ostatak planiran za servisiranje vanjskog duga.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zastupnici bi se na šestoj hitnoj sjednici Doma naroda trebali izjasniti i o davanju suglasnosti za nekoliko međunarodnih sporazuma i ugovora. Početak sjednice zakazan je za 12 sati.

Oglasi
LM