viteski.ba logo
Zrak u vitezu
OGLAS
Vrijeme objave: 14.06.20 @ 21:50

Odjel za branitelje HNS-a oglasio se priopćenje za javnost u kojem osuđuje kandidaturu Selme Cikotića (SDA) za ministra sigurnosti BiH.

OGLAS

Kako navode, ovaj HNS-ov odjela daje podršku Kordinaciji udruga proisteklih iz Domovinskog rata HVO-a Bugojna. 

Oglas

– Ovakvo ponašanje SDA je sipanje soli na još uvijek otvorene rane Hrvata Bugojna, preko 15.000 protjeranih, nekoliko stotina po logorima mučenih i zlostavljanih, a ponajviše obitelji ubijenih Hrvata Bugojna, a posebno onih za čije se grobove još uvijek ne zna. Kakvu poruku ovom kandidaturom SDA šalje hrvatskim povratnicima u Bugojno, i žele li oni ovim vrijeđanjem i ponižavanjem Hrvata dati do znanja da se do pomirenja i normalnog suživota na prostorima Bugojna teško, ili bolje rečeno, nikako ne može doći.

Ukoliko Selmo Cikotić, koji je za sebe znao reći da je moralno čist što se tiče Bugojna, ne kaže napokon pravu istinu o sudbini odvedenih i ubijenih zarobljenih Hrvata Bugojna, tko ih je odveo, po čijoj su zapovijedi ubijeni i gdje su zakopani, i barem malo umanji sumnju sa sebe osobno i na taj način dijelom umanji svoju odgovornost za sve strahote koje su prošli Hrvati Bugojna, onda on zasigurno ne može dobiti suglasnost na ovo imenovanje od političkih predstavnika hrvatskog naroda okupljenih oko Hrvatskog narodnog sabora Bosne i Hercegovine  priopćeno je iz HNS-a. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ranije je i Milorad Dodik, član Predsjedništva BiH iz reda sprskog naroda i predsjednik SNSD-a kazao, da bi moglo biti problema u vezi s imenovanjem Selme Cikotića na mjesto ministra sigurnosti BiH na prijedlog SDA.

Oglasi
LM