viteski.ba logo
Zrak u vitezu
OGLAS
Vrijeme objave: 29.05.23 @ 11:15

Sabor Županije Središnja Bosna na sjednici održanoj danas u Travniku potvrdio je novu Vladu ŽSB, odnosno premijera i ministre koje su predložile vladajuće stranke HDZ BiH i SDA. U novoj Vladi iz Viteza dolaze dva ministra. Naime, po prvi puta SDA Vitez ima ministra u osobi Advana Akeljića koji će voditi resor poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva, dok na čelu ministarstva zdravstva i socijalne politike ostaje Anto Matić, koji je do danas obavljao dvije dužnosti, ministra i zastupnika. Nakon ove sjednice zastupnice u Saboru iz Viteza ostaju su Tanja Matošević iz “Devedesetke” (HDZ1990) i Melisa Kajmak (SDA).

Kao kadar HDZ-a BiH, Mirjana Plavčić iz Busovače obavljat će funkciju ministrice financija. Na čelu Ministarstva obrazovanja, znanosti, mladih, kulture i športa i dalje je Bojan Domić iz Travnika. Feliks Vidović iz Kreševa izabran je po treći puta uzastopno za prvog čovjeka Ministarstva unutarnjih poslova ŽSB. Jedinu promjenu HDZ BiH je napravio u Ministarstvu pravosuđa gdje je za ministra iz reda srpskog naroda predložena Božana Petrović iz Jajca čime je Zoran Marković iz Kiseljaka ostao bez pozicije u Vladi.

OGLAS

Ministar prostornog uređenja, građenja, zaštite okoliša, povratka i stambenih poslova ostaje kadar SDA, Amir Šečibović iz Bugojna, a resor gospodarstva vodit će Sedžad Milanović, takoder iz SDA. Na funkciju premijera ŽSB imenovan je Travničanin Tahir Lendo iz SDA, kojemu je ovo četvrti mandat na mjestu premijera.

OGLAS

foto: scena.ba/notra.ba/Facebook

OGLAS
Oglasi
LM