viteski.ba logo
Zrak u vitezu
OGLAS
Vrijeme objave: 22.01.21 @ 09:26

Šezdeset i sedam dana nakon održavanja Lokalnih izbora konstituirano je i Općinsko vijeće Viteza i to polaganjem svečane prisege novoizabranih vijećnika koji su izabrali predsjedatelja Općinskog vijeća i Povjerenstvo za izbor i imenovanja.

OGLAS

Sjednicu je do izbora novog predsjedatelja vodio najstariji izabrani vijećnik Borislav Ramljak (HDZ BiH), a novo vijeće činit će dvadeset i pet vijećnika. Na početku sjednice nazočnima se prigodno obratio i novoizabrani načelnik Boris Marjanović (HDZ BiH) s čestitkama vijećnicima na izboru te porukama kako očekuje kvalitetnu suradnju u narednom razdoblju.

Oglas

Nakon polaganja prisege i informacije Općinskog izbornog povjerenstva o rezulatima Lokalnih izbora za predsjedatelja Općinskog vijeća ponovno je izabran Hidajet Sivro (SDA), koji je ovu dužnost vršio i protekle četiri godine, a na posljednjim Lokalnim izborima osvojio je 1657 glasova, piše viteški.ba. Sivro je za ovu poziciju dobio jednoglasnu potporu nazočnih vijećnika.

Za dužnost zamjenika predsjedatelja Općinskog vijeća predloženi su bili Mujo Trako (SDA) i Ekrem Sarajlić (SDP), a voljom vijećnika s dvadeset i dva glasa za, za zamjenika predsjedatelja izabran je Mujo Trako, te će vijeće u Vitezu nakon nekoliko mandata bez popunjene pozicije zamjenika predsjedatelja u ovaj mandat krenuti i s tom dužnosti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Iz HDZ-a BIH, koji će imati jedanaest vijećnika mandate su preuzeli: Ranko Križanović, Nikola Šarić, Srećko Petrović, Borislav Ramljak, Darija Čuturić, Oliver Grebenar, Nevenka Maros, Milko Žuljević, Adrijana Peša, Ana-Marija Omazić i Anja Stipinović.

Iz SDA mandate su preuzeli: Hidajet Sivro, Mujo Trako, Muamer Đidić, Amel Salkić, Šejla Viteškić, Dženita Trako, Nerman Ramić, Hajrudin Haskić, Ajdin Čišić i Damir Smajić.

U ime HDZ-a 1990 mandate su preuzeli Bojan Vidović i Tanja Matošević, a iz SDP-a Ekrem Sarajlić i Ilduza Mujkić.

U Povjerenstvo za izbor i imenovanja na današnjoj sjednici izabrani su Ana-Marija Omazić (HDZ BiH), Adrijana Peša (HDZ BiH), Ranko Križanović (HDZ BiH), Mujo Trako (SDA) i Nerman Ramić (SDA). Ramić je ujedno izabran za predsjednika Povjerenstva.

Oglasi
LM