viteski.ba logo
Zrak u vitezu
OGLAS
Vrijeme objave: 10.09.20 @ 21:11

Danas je u Travniku održana 54. redovita sjednica Vlade ŽSB. Na sjednici je donesena Odluka o izdvajanju sredstava poslovnim subjektima za subvencioniranje dijela minimalne neto plaće za mjesec travanj sa pozicije „Subvencije privatnim preduzećima i poduzetnicima – za ublažavanje posljedica izazvanih pandemijom COVID-19“, a na prijedlog Ministarstva gospodarstva. Odlukom se izdvajaju sredstva poslovnim subjektima, u iznosu od 215,00 KM po uposlenom, za subvencioniranje dijela najniže neto plate za mjesec travanj  2020. godine.

Ukupan broj pravnih i fizičkih osoba sa pravnim subjektivitetom kojima se izdvajaju sredstva iznosi 575. Ukupan broj zaposlenih u pravnim i fizičkim osobama sa pravim subjektivitetom kojima se izdvajaju sredstva iznosi 12.184. Ukupan iznos financijskih sredstava koja se izdvajaju po ovoj odluci iznosi 2.619.560,00 KM.

OGLAS

Na prijedlog Ministarstva gospodarstva, Vlada ŽSB je usvojila Izvještaj o radu Regionalne razvojne zajednice (REZ-a). Osnovna djelatnost Agencije je implementacija projekata u funkciji ekonomskog razvoja u regiji Centralna BiH, izrada studija, analiza i strategija razvoja, učešća u edukaciji odraslih, uspostavljanje i unapređenje veza između poslovnih subjekata u zemlji i inostranstvu, te podrška općinskim i županijskim administracijama u njihovim aktivnostima usmjerenim ka ekonomskom razvoju. Pored toga, Agencija priprema poslovne planove gospodarskih subjekata, te pruža konzultantske usluge na komercijalnoj osnovi.

OGLAS

Date su i slijedeće suglasnosti za pokretanje procedure javne nabavke nižim potrošačkim jedinicama, a na prijedlog Ministarstva obrazovanja, znanosti, mladih, kulture i sporta:
– Osnovna škola ,,Vitez“ – 4.000,00 KM, rekonstrukcija i saniranje podova u uredima, holu i toaletima škole. Sredstva su osigurana u Proračunu ŽSB za 2020 godinu, vlastiti prihodi.
– Osnovna škola ,,Han-Bila“ – 1.700,00 KM, nabavka računara za potrebe škole. Sredstva su osigurana u Proračunu ŽSB za 2020 godinu, vlastiti prihodi.

OGLAS

Vlada ŽSB je na prijedlog Ministarstva obrazovanja, znanosti, mladih, kulture i sport donijela slijedeće odluke:
– Odluka o izdvajanju sredstava sa stavke Tekuće rezerve Vlade ŽSB namijenjenih za sufinanciranje programa zapošljavanja stručnog kadra za djecu sa poteškoćama u razvoju u osnovnom obrazovanju. Ovom Odlukom izdvajaju se sredstva sa stavke Tekuće rezerve Vlade ŽSB, Proračuna za 2020. godinu, u iznosu od 201.421,25 KM. Sredstva iz ove Odluke prenijet će se na kod ,,Ugovorene i druge posebne usluge“, te rasporediti asistentima/ volonterima (25) u nastavi za djecu s poteškoćama u razvoju. Sredstva iz ove odluke namijenjena su za sufinanciranje „Programa zapošljavanja odgovarajućeg stručnog kadra za djecu sa poteškoćama u razvoju u osnovnom obrazovanju“, za koji potpisan sporazum između Federalnog zavoda za zapošljavanje Sarajevo, Službe za zapošljavanje ŽSB i Ministarstva obrazovanja, znanosti, mladih, kulture i sporta SBK.
– Odluka o davanju suglasnosti na utvrđenu rang listu prihvatljivih ponuda u postupku javne nabavke informatičke opreme za potrebe Mješovite srednje škole Gornji Vakuf, procijenjena vrijednost nabavke bez PDV-a iznosi 11.554,00 KM.

Ministarstvo zdravstva i socijalne politike je predložilo, a Vlada SBK dala suglasnost na rasporedne naloge medicinske i zaštitne opreme za domove zdravlja i bolnice na prostoru Srednjobosanske županije.

Ministarstvo unutarnjih poslova je predložilo, a Vlada ŽSB dala suglasnost na Rješenje o imenovanju policijskog zapovjednika u Ministarstvu unutarnjih poslova ŽSB. Neovisni odbor za izbor i reviziju je nakon provedene procedure izvršio odabir kandidata za poziciju policijskog zapovjednika, te obavijestilo Ministarstvo unutarnjih poslova ŽSB o izboru Faika Adilovića iz Travnika za policijskog zapovjednika MUP-a ŽSB.

Oglasi
LM