viteski.ba logo
Zrak u vitezu
OGLAS
Vrijeme objave: 07.10.21 @ 13:55

U dvorani Općinskog vijeća Vitez nakon 70 dana pauze održana je sjednica Općinskog vijeća, šesta po redu od Lokalnih izbora 2020. godine.

Na dnevnome redu bilo je petnaest točaka dnevnoga reda, a uz točke dnevnoga reda postavljana su vijećnička pitanja te je na ista odgovarano.

OGLAS

TRAŽI SE UKLANJANJE AUTO TRŽNICE U NOVACIMA I INFORMACIJA O USPORIVAČIMA

OGLAS

Kroz vijećnička pitanja već drugu sjednicu uzastopno, Klub vijećnika SDA svojim pitanjima upućenim nadležnima traži ukidanje Auto tržnice jer kako navode, godinama djeluje nelegalno. Automoto klub Vitez je također istaknuo kako im tržnica smeta te traže uklanjanje iste, barem s prostora koji je u vlasništvu i na korištenju kod AMK Vitez.

OGLAS

Vijećnici su svojim pitanjima upućenih nadležnim tražili informaciju o postavljenim usporivačima na području općine Vitez, a koji se odnose na ispravnost postavljanja istih, propisanim pravilnicima i slično.

Također, kroz vijećnička pitanja, riječi je bilo i o slaboj naplati komunalnih pristojbi, a sve s ciljem poboljšanja naplate ovih simboličnih pristojbi i kvalitetnijeg života u svim naseljima na području općine. Nekoliko pitanja je upućeno i MUP-u ŽSB, točnije PS Vitez zbog brze vožnje gradskim ulicama kao i nepropisnog parkiranja.

SDP TRAŽI UKIDANJE NAKNADA ZA VIJEĆNIKE JER VIJEĆE NIJE ZASIJEDALO 2 MJESECA

Vijećnik Ekrem Sarajlić (SDP) tražio je ukidanje vijećničkog paušala zbog neodržavanja sjednica, a da se taj paušal preusmjeri tvrtki koju je zahvatio požar u Lupcu.

NOVI KRITERIJI FINANCIRANJA SPORTA

S dvadeset glasova za i četiri uzdržana usvojena je nova odluka o kriterijima za financiranje sporta u Vitezu, o čemu se detaljnije može pročitati OVDJE.

Vijećnici su danas s većinom glasova prihvatili Prijedlog odluke o visini naknade za korištenje  zemljišta uz lokalne i nerazvrstane ceste i ulice na području općine Vitez. Ovom Odlukom propisuje se obveza plaćanja naknade za korištenje zemljišta uz lokalne i nerazvrstane ceste i ulice na području općine Vitez i to naknada za odobrenje za priključak, odnosno, prilaz na cestu i ulicu, za odobrenje za izgradnju objekata i instalacija unutar cestovnog i zaštitnog cestovnog pojasa ceste i ulica, za odobrenje za postavljanje reklama u cestovnom pojasu, za odobrenje za prekomjernu uporabu cesta i ulica, za odobrenje za korištenje cestovnog pojasa cesta i ulica i za odobrenje za privremenu izmjenu režima prometa na cestama i ulicama.

RASPRAVA O NEGATIVNOM REVIZORSKOM IZVJEŠĆU JKP VITKOM

Imajući u vidu negativno revizorsko izvješće kada je u pitanju JKP Vitkom Vitez Općinsko vijeće je zaključilo da se održi tematska sjednica o vodoopskrbi, odvozu otpada i općenito o radu i djelovanju JKP Vitkom do kraja godine, a sve s ciljem poboljšanja funkcioniranja i rada ovog poduzeća, kao i da Vitkom žurno otkloni negativnosti sukladno preporukama revizorskog izvješća. Direktorica JKP Vitkom Jasna Babić prijavila je dvije osobe za kriminal u poduzeću, a istaknuto je kako je sklopljen sporazum sa Poreznom upravom F BIH i doprinosi su plaćeni za ovu godinu.

Da je Općinskom vijeću stalo da Vitkom što bolje radi i što više prihoda ostvaruje govori činjenica kako su Odlukom o dodjeli poslova Vitkomu dodijeljeni radovi u iznosu od gotovo 80 tisuća KM”, naglašeno je na sjednici.

RASPISANI IZBORI U MJESNIM ZAJEDNICAMA

Općinsko vijeće na današnjoj sjednici je odlukom raspisalo izbore u mjesnim zajednicama koji se imaju provesti u roku od 60 dana od objave ove odluke u Službenom glasniku.

Obzirom kako Općina Vitez u proteklom mandatnom razdoblju od 2016. do 2021. godine nije plaćala troškove članstva u REZ-u što je obveza Općine vijećnici su prihvatili sporazum za vansudbenu nagodbu i Protokol o načinu sufinanciranja operativnih troškova REZ-a kako bi se izbjegli veći troškovi i umanjili gubitci prouzrokovani neplaćanjem pripadajućih troškova.

Na koncu prihvaćena je odluka o uspostavljanju sistema za video nadzor na području općine Vitez kao i Informacija o stanju u oblasti poljoprivrede na području općine Vitez za 2021. godinu.

Oglasi
LM