viteski.ba logo
Zrak u vitezu
OGLAS
Vrijeme objave: 22.11.21 @ 21:19

Proteklog vikenda u Travniku je, u okviru priprema za predstojeće Opće izbore, održano Strategijsko planiranje Županijske organizacije SDP BiH ŽSB, kojem  je, pored rukovodstva ŽO SDP BiH prisustvovalo rukovodstvo svih općinskih organizacija, te izabrani zastupnici na svim nivoima i izabrani vijećnici u svim općinskim vijećima na području ŽSB.

 

Planiranje su vodili predsjednik SDP BiH Nermin Nikšić, potpredsjednik SDP BiH Zukan Helez, generalni tajnik SDP BiH Elvir Karajbić i predsjednik ŽO SDP BiH ŽSB Nijaz Helez.

„Stanje u kom se Županija Središnja Bosna trenutno nalazi je više nego katastrofalno, a za to je najodgovornija Vlada koja je najlošija od 1996.godine do danas. Za protekle tri godine čak 5 ministarstva nije uputilo nijedan zakon u saborsku proceduru kako bi se poboljšao život i standard naših građana. Vladajuća SDA – HDZ koalicija ne pokazuje ni najmanju želju da ovo stanje popravi, izuzev što su složni samo kada je u pitanju međusobno krčmljenje proračuna i stranačka i rodbinska zapošljavanja u institucijama i javnim poduzećima. Mi u SDP BiH imamo odgovor na ovakvo stanje i podrška građana na sljedećim izborima omogućit će nam da to i dokažemo.“ – istaknuo je predsjednik ŽO SDP BiH Nijaz Helez.

„Da bude potpuno jasno – Socijaldemokratska partija BiH je opozicija kriminalnoj i korumpiranoj vlasti na svim nivoima, ali nikada neće biti opozicija interesima države Bosne i Hercegovine i njenih građana. Svjesni smo da je naša međunarodna diplomacija doživjela potpuni krah i upravo zato smo se putem prijateljskih članica Europskih socijalista i Socijalističke internacionalne, te zastupnika u Europskom parlamentu uključili u kampanju da skrenemo međunarodnu pažnju na to što se događa u Bosni i Hercegovini. Otvoreni udar na pravni poredak i teritorijalni integritet Bosne i Hercegovine mora biti spriječen pod svaku cijenu. S druge strane, trima vladajućim strankama u ovom trenutku odgovara ovakva situacija – oni ovim samo skreću pažnju sa stvarnih problema – velikih korupcijskih i kriminalnih afera. Veoma je važno da razgovaramo o pravima radnika, minimalnoj plaći, visini mirovina, socijalnom i zdravstvenom sistemu, položaju poslodavaca… Interesi države i interesi običnih građana su naš prioritet i SDP BiH je pokazao da je spreman potisnuti sve sujete i političke animozitete s drugim strankama kako bi zaštitio Bosnu i Hercegovinu i njene građane.“ – kategoričan je bio predsjednik SDP BiH Nermin Nikšić, najavljujući nove aktivnosti SDP BiH u narednom periodu.

Na Strategijskom planiranju ZO SDP BiH ŽSB prezentirani su dokumenti za Opće izbore 2022.godine, Plan 10 i strategija za izbore, te usvojeni određeni zaključci.

 

Oglasi
LM