viteski.ba logo
Zrak u vitezu
OGLAS
Vrijeme objave: 06.06.20 @ 09:31

Iz OO HDZBiH Vitez na našu redakcijsku adresu stiglo je priopćenje za javnost koje prenosimo u cijelosti, a u istom naglašavaju kako je program zajedništva i rada za opće dobro platforma koju nude svima.


“Općinski odbor HDZ BiH Vitez u petak, 5. lipnja 2020. godine održao je redovitu sjednicu na čijem je dnevnome redu bilo nekoliko aktualnih tema, osobito onih vezanih za funkcioniranje stranačke organizacije te institucija lokalne uprave u, još uvijek aktualnom mandatnom periodu 2016.-2020.
Pod tom točkom predsjednik Boris Marjanović informirao je nazočne o seriji posjeta temeljim organizacijama, njih sedamnaest uz prezentiranje izvješća s navedenih sastanaka. Izraženo je zadovoljstvo realizacijom ranije definiranih projekata s očekivanjem kako će se u vremenu pred nama pristupiti realiziranju ostalih prioritetnih projekata kao što je ulaz u Mošunj, rekonstrukcija ceste kroz Krčevine, Nadioke i Mošunj, unaprijeđenje javne rasvjete nastavkom uvođenja LED tehnologije, kao i pitanja vodoopskrbnog sustava kako bismo u što većoj mjeri prevenirali eventualne potrebe za redukcijama. Isto tako naglašena je važnost okončanja projekta izgradnje mosta preko rijeke Lašve s pristupnim cestama što je ocijenjeno kao generacijski projekt kojega u ovome mandatu provode dužnosnici HDZ BiH.
Predsjednik Marjanović naglasio je kako su održani sastanci s vodstvima općinskih organizacija HDZ1990, HSS SR i HKDU te da je postignut visok stupanj suglasnosti za nastavak suradnje kao sa strankama s kojima smo već ranije bili vezani koalicijskim sporazumima u mandatnom periodu koji privodimo kraju. „Napravili smo kvalitetnu evaluaciju onoga što smo potpisali prije četiri godine, uvjereni smo da je OO HDZ BiH bio korektan i konstruktivan partner, a na stranačkim vodstvima naših dosadašnjih partnera jeste da izaberu kojim putem žele ići. Program zajedništva, rada za opće dobro te podizanje kvalitete života u Vitezu će biti i ostati platforma koju im nudimo“, kazao je Marjanović.
OO HDZ BiH Vitez na ovoj sjednici imenovao je i Provedbeni izborni stožer i Izborni stožer koji će biti ključna tijela za organiziranje izbornog procesa te definiranje stranačkih programa i planova.
Imajući u vidu kako se 4. i 5. srpnja u BiH provode i izbori za zastupnike u Sabor Republike Hrvatske Općinski odbor pozvao je hrvatske državljane na aktivnu registraciju kako bi neometano konzumirali biračko pravo. Izborno mjesto će biti i u Vitezu, točnije u Osnovnoj školi Vitez. HDZ BiH Vitez čvrsto podržava listu HDZ-a pozdravljajući sve napore koje sestrinska stranka čini za Hrvate u BiH što se posebno ogleda i kroz rad Središnjeg državnog ureda za Hrvate van RH putem kojem su brojne institucije iz Viteza, kao što su Betanija, Napredak, Radio Vitez i drugi financirane.

Oglas

Na koncu sjednice članovi Općinskog odbora usvojili su Izvješće o financijskom poslovanju OO HDZ BiH Vitez te dodali zahvalu svim zdravstvenim radnicima na čelu s ministrom zdravstva i socijalne politike ŽSB Antom Matićem na naporima s ciljem preveniranja širenja zaraze korona virusom”, navodi se u priopćenju za javnost.

Oglasi
LM