viteski.ba logo
Zrak u vitezu
OGLAS
Vrijeme objave: 04.06.20 @ 15:46

Iako je predloženim dnevnim redom redovite, 23. sjednice Općinskoga vijeća Vitez planirano bilo da se prihvati Nacrt odluke o visini naknade za korištenje zemljišta uz lokalne i nerazvrstane ceste i ulice na području općine Vitez nakon iscrpne rasprave vijećnici Općinskog vijeća odbili su prijedlog da se Nacrt ove odluke nađe na dnevnome redu te je točka vraćena predlagaču na daljnju doradu.

Ovom Odlukom bilo je planirano propisati obvezu plaćanja naknade za korištenje zemljišta uz lokalne i nerazvrstane ceste i ulice na području općine Vitez i to naknada za odobrenje za priključak, odnosno, prilaz na cestu i ulicu, za odobrenje za izgradnju objekata i instalacija unutar cestovnog i zaštitnog cestovnog pojasa ceste i ulica, za odobrenje za postavljanje reklama u cestovnom pojasu, za odobrenje za prekomjernu uporabu cesta i ulica, za odobrenje za korištenje cestovnog pojasa cesta i ulica i za odobrenje za privremenu izmjenu režima prometa na cestama i ulicama.

OGLAS

Kako smo doznali vijećnicima je sporan bio iznos predviđene naknade kao i sam termin uvođenja dodatnih opterećenja za gospodarstvo s posebnim osvrtom na krizu izazvanu korona virusom te su naglasili kako je nužno iskoristiti sve alate kako bi se u razdoblju pred nama uvela maksimalna moguća rasterećenja za gospordastvo s ciljem povratka radnika na radna mjesta te jačanja gospodarstva u cjelini.

OGLAS

Vijećnici su također imali niz upita prema općinskim službama i drugim institucijama, a neki od njih su potencirali izgradnju nogostupa od Staroga Viteza prema Krčevinama Lašvanskom ulicom (Stjepan Petrović/HDZBiH) te uvođenje zabrane prometa gradskim ulicama otvaranjem šetališta u pojedinim dijelovima dana tijekom ljeta (Nikola Šarić/HDZBiH).

OGLAS

Vijećnike Stranke demokratske akcije posebno je zanimalo stanje zgrade u kojoj je smješten HKD Napredak Vitez, popis općinske imovine kao i u kojoj su fazi aktivnosti na prodaji trafostanica u vlasništvu Općine Vitez. Napomenuli su kako je prodaja JP EP HZ HB obećana još prije dvije godine. Ilhana Zolota (SDA) pitala je zašto se na dječje igralište u Novom Naselju postavljaju zastave druge države, a Draženko Petrović se u ime Kluba vijećnika HDZ1990 zanimao za stanje kada je u pitanju stečajni postupak koji je pokrenut na PS Vitezit.

Načelnik Općine Vitez Tomislav Bošnjak-Matić (HDZBiH) odgovarajući na dio pitanja naveo je kako se vode razgovori sa stečajnom upraviteljicom PS Vitezit te najavio skoro rješavanje pitanja prodaje trafostanica.

U nastavku sjednice vijećnici su jednoglasno usvojili Izvješće o izvršenju Proračuna općine Vitez za 2019. godinu, Izvješće o izvršenju Proračuna općine Vitez za razdoblje od 1.1. do 31.3.2020. godine te planove rada vatrogasnih društava, Dječjeg vrtića, Gradske knjižnice, Doma zdravlja, Internacionalne ljekarne te Crvenog križa. Posebno su pozdravljeni napori medicinskih radnika s područja Viteza koji su dali poseban doprinos sprječavanju širenja korona virusa.

Podržana je i Odluka kojom se definira utvrđivanje javnog interesa za izgradnju pristupnih cesta ka novom mostu na rijeci Lašvi čija je izgradnja u tijeku, a definirani su i projekti Javno-privatnog partnerstva. Za 2020. godinu to su rekonstrukcija javne rasvjete vrijedna 550 000 KM te izgradnja dajinskog grijanja grada u vrijednosti od 18 600 000 KM.

Oglasi
LM