viteski.ba logo
Zrak u vitezu
OGLAS
Vrijeme objave: 02.02.21 @ 23:52

Središnje izborno povjerenstvo Bosne i Hercegovine je na 18. (žurnoj, korespodentnoj sjednici održanoj danas, 02.02.2021. godine donijelo odluke o održavanju ponovnih izbora za gradonačelnika Grada Doboj i Skupštinu Grada Doboj na 89 biračkih mjesta i načelnika Općine Srebrenica i Skupštinu općine Srebrenica na 28 biračkih mjesta.

Ponovni izbori u Doboju i Srebrenici će se održati u nedjelju, 21.02.2021. godine.

OGLAS

Na istoj sjednici usvojena je i Instrukcija o postupku provođenja ponovnih izbora za gradonačelnika Grada Doboj i Skupštinu Grada Doboj i načelnika Općine Srebrenica i Skupštinu općine Srebrenica kojom se uređuje postupak provođenja ponovnih izbora za gradonačelnika Grada Doboj i Skupštinu Grada Doboj na 89 redovnih biračkih mjesta i načelnika Općine Srebrenica i Skupštinu općine Srebrenica na 26 redovitih biračkih mjesta i 2 biračka mjesta za glasovanje birača u odsutnosti iz drugih osnovnih izbornih jedinica za osnovnu izbornu jedinicu Srebrenica, određivanje biračkih mjesta i lokacija biračkih mjesta, imenovanje članova biračkih odbora i obuke biračkih odbora, izborna šutnja, promatranje ponovnih izbora, dostava izbornog materijala, način pakovanja izbornog materijala, način brojanja glasačkih listića i način utvrđivanja izbornih rezultata.

OGLAS

Središnje izborno povjerenstvo BiH danas je raspisalo prijevremene izbore za izbor načelnika Općine Travnik i načelnika Općine Foča (FBiH).

OGLAS

Prijevremeni izbori za načelnika u Travniku i Foči (FBiH) će se održati u nedjelju, 11.04.2021. godine.

Usvojen je i Naputak o rokovima izbornih aktivnosti za održavanje prijevremenih izbora za nаčеlnikа Оpćinе Travnik i Općine Foča (FBiH).

Oglasi
LM