viteski.ba logo
Zrak u vitezu
OGLAS
Vrijeme objave: 15.03.23 @ 21:57

Iz SDP-a BiH Vitez uputili su priopćenje za javnost koje prenosimo u cijelosti:

Današnjim usvajanjem Izmjena i dopuna Prostornog plana ŽSB 2005.-2025.godine na koje smo još početkom 2021.godine dali svoje mišljenje osjećamo olakšanje jer se MHE Kruščica 1 i Kruščica 2 brišu iz prostornog plana nakon isteka koncesija. Međutim moramo biti do kraja oprezni imajući u vidu sa kim imamo posla na osnovu iskustva iz ranijeg perioda, jer koga ujede zmija i guštera se boji.

OGLAS

Ovu borbu su izborile Hrabre žene (i muškarci) Kruščice te održali lekciju svima kako se bori za svoju životnu okolinu i svoju rijeku. Znamo koliko smo mi sistemski i van njeg davali podršku u borbi protiv gradnje MHE na rijeci Kruščici.

OGLAS

Mnogi bi bili junaci poslije bitke, ali jedini i najveći heroji su Hrabre žene (i muškarci) Kruščice i njihove porodice.

OGLAS

OO SDP BIH Vitez je od početka borbe stajao uz njih i to smo do kraja ostali, mogu nas lažno optuživati i bacati kojekakve podvale, ali mi znamo kao i mnogi građani Kruščice, ali i akteri političke i javne scene koliko smo insistirali na donošenju Mišljenja o protivljenju izgradnji MHE na rijeci Kruščici.

Zaključak nam kaže da bi se donesena Mišljenja na nivou općina mogle i promijeniti, jamčimo da ćemo sve snage upotrijebiti da ne dođe do promjene mišljenja, jer je ono usvojeno jednoglasno gdje su se uvažile pritužbe koje su bile protiv izgradnje MHE, ali nikad dovoljno opreza.

Sloboda rijeci Kruščici, sloboda rijekama u našoj lijepoj Bosni i Hercegovini i sloboda svim narodima i građanima naše domovine” poručuju iz Kluba vijećnika SDP BiH u OV Vitez Ilduza Mujkić i Ekrem Sarajlić.

Oglasi
LM