viteski.ba logo
Zrak u vitezu
OGLAS
Vrijeme objave: 01.09.22 @ 19:27

U Travniku je danas održana 136. sjednica Vlade Županije Središnja Bosna. Usvojene su brojne odluke kojima Vlada ŽSB nastavlja izdvajati stotine tisuća KM kao pomoć obiteljima, školstvu, gospodarstvu, zdravstvu, priopćeno je iz HDZ BiH.

Na prijedlog resornog ministra Bojana Domića (HDZ BiH) usvojena je Odluka o subvencioniranju boravka djece u predškolskim ustanovama na području ŽSB u 2022. godini, a u cilju jednakih uvjeta za odgoj, njegu i obrazovanje djece predškolskog uzrasta. Usvojena je i Odluka o subvencioniranju troškova prijevoza učenika srednjih škola na području ŽSB. Pravo na ovu subvenciju u 100% iznosu imat će djeca bez roditeljske skrbi, djeca iz obitelji u kojima dvoje ili više djece pohađa srednjoškolsko obrazovanje na području KSB.

Na prijedlog Ministarstva gospodarstva ŽSB usvojene su odluke o potpori gospodarstvu koje se tiču sufinanciranja dijela doprinosa za novouposlene radnike iz različitih oblasti, za sufinanciranje dijela doprinosa za novouposlene radnike u obrtima, za poduzeća iz oblasti metalne i drvoprerađivačke industrije, startup poduzeća i sl.

Potvrdila nam je to ministrica financija ŽSB Mirjana Plavčić (HDZ BiH) koja je naglasila kako je Vlada ŽSB na današnjoj sjednici putem različitih odluka izdvojila oko 1,2 milijuna KM kao potporu gospodarstvu.

Usvojena Odluka o utvrđivanju postojanja javnog interesa i načina financiranja KŠC „Petar Barbarić“ Travnik i Elči Ibrahim-pašine medrese Travnik

Na današnjoj sjednici, na prijedlog resornog ministra Bojana Domića (HDZ BiH) usvojena je i Odluka o utvrđivanju postojanja javnog interesa i načina financiranja KŠC „Petar Barbarić“ Travnik i Elči Ibrahim-pašine medrese Travnik. Ovom odlukom utvrđuje se postojanje javnog interesa odgojno-obrazovne djelatnosti za ove dvije ustanove te će Županija Središnja Bosna sudjelovati u financiranju navedenih.

Kako su istaknuli, međusobna prava i obveze iz ove odluke regulirat će se Ugovorom koji će potpisani ove dvije ustanove sa Ministarstvom obrazovanja, znanosti, mladih, kulture i sporta ŽSB, a na koji će svoju suglasnost dati Vlada Županije Središnja Bosna.

Nastavak pomoći obiteljima, gospodarstvu, zdravstvu

Podsjetit ćemo, na prošlotjednoj sjednici Vlade ŽSB, na prijedlog resornog ministra Ante Matića (HDZ BiH) usvojena je Odluka kojom će sve nezaposlene porodilje mjesečno dobivati 300 KM porodiljne naknade. Ranije ovog mjeseca usvojene su odluke o izdvajanju 5 milijuna KM za gospodarstvo, projekte iz oblasti vodoprivrede, prostornog uređenja, sporta i kulture.

Efikasan rad u interesu svih stanovnika Županije Središnja Bosna opredjeljenje je ministara iz reda HDZ BiH, ali i cijele Vlade ŽSB.

Oglasi
LM