viteski.ba logo
Zrak u vitezu
OGLAS
Vrijeme objave: 17.06.21 @ 10:31

Marina Pendeš, izaslanica u Domu naroda Parlamentarne skupštine BiH postavila je tijekom zajedničke sjednice oba doma PS BiH pitanje ministru pravde Josipu Grubeši koje se odnosi na procesuiranje zločina nad osmero djece u viteškom naselju Podgradina koji je počinjen 10. lipnja 1993. godine.

,,Je li ubojstvo osmero djece u Vitezu minobacačkom granatom koje se dogodilo prije 28 godina dio strategije procesuiranja ratnih zločina u BiH, kada će i hoće li njihove obitelji konačno dočekati pravdu?”, pitala je izaslanica Pendeš ministra BiH Josipa Grubešu nakon čega je pročitala imena i godišta ubijene djece.

OGLAS

,,Iz Tužiteljstva BiH potvrđen je primitak pitanja koje je uputila izaslanica Pendeš, a odnosi se na procesuiranje odgovornih za zločin nad osmero djece u Vitezu te je potvrđeno kako se provode istražne radnje u ovom predmetu“, kazao je Grubeša.

OGLAS

Izaslanica Marina Pendeš, pored djece Viteza, postavila je i pitanje kada će odgovarati počinitelji i nalogodavci druge djece hrvatske nacionalnosti koja su ubijena u ratu, od Novog Travnika, preko Briševa do Hercegovine i drugih mjesta u kojima su žrtve ratnih zločina bila djeca, prenosi artinfo.ba.

OGLAS
Oglasi
LM