viteski.ba logo
Zrak u vitezu
OGLAS
Vrijeme objave: 26.09.22 @ 14:38

Stranke u vlasti ne biraju načine kako da do 2. listopada zadobiju povjerenje birača, pred čijim očima traje beskrupulozan pokušaj otvorene kupovine glasova novcem iz proračuna koji pripada svima.

O dramatičnim razmjerima zloupotrebe javnih resursa i sredstava govore i podaci “Transparency Internationala” u BiH, koji je za dva mjeseca zabilježio više od 1.300 primjera korištenja javnih resursa za promociju stranaka i kandidata, te izdvajanje više od 250 milijuna KM kroz različite oblike jednokratne pomoći građanima. Rade to vlasti na svim nivoima, a najviše entitetske vlade, s Novalićem i Viškovićem na čelu.

OGLAS

Novi podaci

Podaci TIBiH trebaju biti dopunjeni i s dodatnih oko 27 milijuna KM, koliko je Vlada FBiH odlučila izdvojiti za podjelu predizbornih “stoja” nezaposlenim osobama. Premijer Fadil Novalić ne gubi ni trena, pa se u svojim medijskim istupima već hvali “obimnim programom” kojim su obuhvaćeni umirovljenici, branitelji, civilni invalidi, nezaposleni.

OGLAS

– Pomoć nezaposlenima je klasična predizborna pomoć, još gora od one umirovljenicima, koja barem nije isplaćena bukvalno pred izbore, već, eto, malo ranije. Mislim da je Izborni zakon trebao zabraniti i najave mjera ove vrste, a kamoli realizaciju. Eventualno nešto da Parlament donese jednoglasno, pa da ne ide pojedinačno nikome u prilog, a ovo da županijska vlast kupuje glasove najavom subvencija za grijanje, a federalna vlast kupuje nezaposlene je mizerno – kaže ekonomski analitičar Igor Gavran.

OGLAS

Činjenica da se u ovakvoj krizi premijer hvali sa 100 KM “pomoći” samo pokazuje u kakvom smo stanju, kaže ekonomski stručnjak i bivši bh. diplomata Draško Aćimović.

– To pokazuje da ste u potpunosti uništili jedno društvo. Ako je jednoj obitelji potrebna pomoć od 100 KM, onda je to društvo potpuno osiromašeno. Statistike i pokazuju da smo druga najsiromašnija država u Europi – kaže Aćimović, prenosi Avaz.

Oglasi
LM