viteski.ba logo
Zrak u vitezu
OGLAS
Vrijeme objave: 18.06.21 @ 18:55

Danas, 18. lipnja 2021. godine u prostorijama Apostolske nuncijature u BiH u Sarajevu, predsjednik Federacije BiH Marinko Čavara razgovarao je s apostolskim nuncijem u BiH Luigijem Pezzutom.

Posjetu je nazočio i mons. Tomo Vukšić, nadbiskup koadjutor vrhbosanski.

Oglas

Teme razgovora bile su aktualna politička situacija u Federaciji BiH, reforme i europski put BiH, te suradnja Svete Stolice i Federacije BiH i BiH.

Ovom prigodom, Predsjednik Federacije BiH upoznao je nuncija Pezzuta s političkim prilikama u Federaciji BiH, s posebnim osvrtom na tijek pregovora oko izmjena Izbornog zakona i rješavanja problema u funkcioniranju Federacije BiH. Istaknuo je kako su izmjene Izbornog zakona BiH sukladno odlukama Ustavnog suda BiH nužne kako bi se osigurala ravnopravnost konstitutivnih naroda u Federaciji BiH i BiH. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Apostolski nuncij u Bosni i Hercegovini, Luigi Pezzuto, istaknuo je da Sveta Stolica u svom djelovanju promiče dijalog, pomirenje, toleranciju i ravnopravnost svih naroda u Bosni i Hercegovini. Također, istaknuo je nužnost provođenja reformi, među kojima je ona koja se tiče izbornog zakona urgentna, ističući da je temeljni kriterij koji treba imati na umu djelotvorna pravna jednakost konstitutivnih naroda Bosne i Hercegovine. 

Apostolski nuncij također nas je ohrabrio da nastavimo putem integracije u Europsku uniju, a istovremeno je potvrdio potporu Svete Stolice Federaciji Bosne i Hercegovine, kao i cijeloj Bosni i Hercegovini, nadajući se boljem razumijevanju među konstitutivnim narodima Bosne i Hercegovine.

Predsjednik Federacije BiH  zahvalio je Svetoj Stolici na potpori europskom putu BiH i nunciju Pezzutu osobno na zalaganju za ostvarivanje potpune ravnopravnosti konstitutivnih naroda u Federaciji BiH i BiH.

Oglasi
LM