viteski.ba logo
Zrak u vitezu
OGLAS
Vrijeme objave: 24.11.20 @ 12:48

Iako su izaslanici Doma naroda Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine prihvatili na današnjoj sjednici da se po hitnom zakonodavnom postupku razmatraju izmjene zakona kojima bi se ukinula jubilarna naknada za izabrane i imenovane bh. dužnosnike, takvu izmjenu nisu podržali.

Drugačiju izmjenu Zakona o plaćama i naknadama u institucijama BiH predložio je Zastupnički dom Parlamentarne skupštine BiH, ali je Ustavnopravno povjerenstvo Doma naroda ocijenilo da ona nije u skladu s Ustavom te prilikom glasovanja nije bilo entitetske podrške za takvo mišljenje Povjerenstva o čemu će se pokušati postići suglasnost unutar Kolegija.

OGLAS

Ta izmjena zakonskog rješenja koja regulira plaće i naknade u bh. institucijama odnosila se na produženje radnopravnog statusa izabranih osoba i dužnosnika.

OGLAS

Izaslanici su usvojili izmjene Zakona o sudskim taksama u postupku pred Sudom Bosne i Hercegovine u drugom čitanju koje je predložilo Vijeće ministara BiH.

OGLAS

Usvojen je i Prijedlog zakona o izmjeni i dopunama Zakona o plaćama i drugim naknadama u sudskim i tužiteljskim institucijama na razini Bosne i Hercegovine u drugom čitanju.

Oglasi
LM