viteski.ba logo
Zrak u vitezu
OGLAS
Vrijeme objave: 02.10.20 @ 19:52

Vlada ŽSB prihvatila je Mišljenje na Izvještaj o financijskoj reviziji Hrvatske bolnice „Dr.fra Mato Nikolić“ Nova Bila za 2019. godinu. Iz financijskog izvještaja vidljiva je stabilna financijska situacija, te je bolnica u 2019. bolnici poslovala pozitivnim financijskim rezultatom.

OGLAS

Ministarstvo financija predložilo je, a Vlada ŽSB donijela slijedeće odluke:

Oglas

– Odluka o izvršenju neplaniranih sredstava u Proračunu ŽSB za 2020.godinu, odlukom se dopušta izvršenje doniranih sredstava općine Novi Travnik, za izradu projekta „Rekonstrukcija vodovodne mreže izvorišta Radojkino vrelo“, Osnovnoj školi „Edhem Mulabdić“ Opara Novi Travnik u iznosu od 1.935,00 KM, neplaniranih u Proračunu ŽSB za 2020. godinu.

Na prijedlog Ministarstva obrazovanja, znanosti, mladih, kulture i sporta, Vlada ŽSB je donijela slijedeće odluke:
– Odluka o prihvaćanju Elaborata o opravdanosti uvođenja studijskog programa prvog ciklusa studija Poslovna informatika na Fakultetu poslovne ekonomije Sveučilišta/Univerziteta „Vitez“ Vitez. Na osnovu pozitivnog Stručnog mišljenja Ekspertne komisije imenovanog Rješenjem Ministarstva obrazovanja, znanosti, mladih, kulture i sporta ŽSB, Vlada ŽSB prihvatila je Elaborat o opravdanosti uvođenja studijskog programa prvog ciklusa studija Poslovna informatika na Fakultetu poslovne ekonomije Sveučilišta/Univerziteta „Vitez“ Vitez.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ministarstvo zdravstva i socijalne politike je predložilo, a Vlada ŽSB je donijela slijedeće odluke o izdvajanju sredstava Tekuće rezerve za pomoć u liječenju.
– Odluka o izdvajanju sredstava iz Proračuna za 2020. godinu u svrhu pomoći za liječenje. Iz sredstava Proračuna ŽSB za 2020. godinu iz tekuće rezerve Vlade Županije izdvajaju se sredstva u iznosu od 1.500,00 KM Danku Stojak iz Viteza, na ime podrške za liječenje.

Vlada ŽSB je na prijedlog Ministarstva zdravstva i socijalne politike donijela slijedeće odluke:

– Odluka o izdvajanju sredstava Proračuna ŽSB za 2020. godinu Hrvatskoj bolnici Dr. fra Mato Nikolić Nova Bila. Iz sredstava Proračuna ŽSB za 2020. godinu sa pozicije Kapitalni transferi drugim razinama vlasti i fondovima-za nabavku opreme zdravstvenim ustanovama Županije izdvajaju se sredstva u iznosu od 25.000,00 KM Hrvatskoj bolnici Dr. fra Mato Nikolić Nova Bila, na ime sufinanciranja nabavke antidekubitalnih madraca. Sredstva iz ove odluke uplatit će se na žiro račun Hrvatske bolnice Dr. fra Mato Nikolić Nova Bila.
– Odluka o izdvajanju sredstava Proračuna ŽSB za 2020.godinu JU zdravstvenih ustanovama u Županiji Središnja Bosna. Iz Proračuna ŽSB za 2020.godinu sa pozicije Tekući transferi drugim razinama vlasti i fondovima – zdravstvenim ustanovama u ŽSB izdvajaju se sredstva u iznosu od 160.000,00 KM JU zdravstvenim ustanovama u ŽSB, na ime nabavke zaštitne opreme, lijekova, dezinfekcijskih sredstava i druge opreme (Coronavirus).

Data je i suglasnost Ministarstvu zdravstva i socijalne politike da potpiše Sporazum o produženju Kolektivnog ugovora o pravima i obavezama poslodavaca i radnima – doktora medicine i stomatologije Srednjobosanskog kantona, Sporazum se potpisuje na određeno vrijeme od tri mjeseca (od 1.10. do 31. 12. 2020.godine).

Oglasi
LM