viteski.ba logo
Zrak u vitezu
OGLAS
Vrijeme objave: 02.06.23 @ 10:58

Mašta i sirove političke strasti Demokratske fronte, kako kažu iz Trojke, dosežu neslućene razmjere. Ističu kako “nema dana da iz njihove spin kuhinje ne izađe optužba da Trojka navodno izdaje državu i isporučuje njene poluge Miloradu Dodiku i Draganu Čoviću”. “Ponovno je, dakle, povod Izborni zakon i preuzeta obaveza domaćih političkih aktera da dođu do rješenja koje će biti na tragu dobrih europskih praksi u multietničkom zajednicama i državama. I ponovo DF besramno izmišlja da je Trojka nekome i nešto ‘dala’ i ‘prodala'”. Dodaju kako je “jeftini patriotizam posljednje utočište hulja svih vrsta i boja. Tako je i sa Demokratskom frontom koja zna da izmjena Izbornog zakona i Ustava ne može biti bez glasova SDfA u parlamentu”. “Lakše se busati u “domoljubna” prsa i s visoka držati “moralne” lekcije Trojki, nego se zamjeriti SDA-u i makar jednom i naglas progovoriti o korupciji, kriminalu, lažnim diplomama, magisterijima i doktoratima, uhićenjima bivših SDA-ovih sarajevskih načelnika i gradonačelnika, SKY aplikaciji, sprezi političara, obavještajaca i narkomafije, kupovini izaslanika za Dom naroda FBiH, raznim Hodžama i tajkunima SDfA, redovitim “pobjednicima” javnih nabavki i tendera, javnoj izdaji revizije tužbe protiv Srbije za genocid i agresiju na BiH…”

Nikada ni DF, ni Željko Komšić, kako tvrde, o ovim temama nisu ni slova prozborili. Nisu progovorili ni o davanju većine i samim tim vlasti HDZ-u BiH u SBŽ, zarad par SDA-ovih ministarskih fotelja. “Ali zato svi znamo da Komšićeva supruga nedavno nije uspjela nešto kupiti i da je to toliko nasekiralo dobro plaćenog člana Predsjedništva BiH da je, u kratkom predahu od ‘borbe za državu’, tu svoju muku i očaj morao podijeliti sa gledateljstvom Face TV”. “Vaš lažni patriotizam je pročitan, a mi ćemo nastaviti popravljati štetu koju ste napravili, od spašavanja poduzeća “Zrak” koje ste uvukli u stečaj, kao i niz drugih poduzeća, do povećanja državnog proračuna i vraćanja ravnoteže u raspodjeli resora”, zaključili su iz Trojke.

OGLAS

Podsjetimo, nakon jučerašnjeg sastanka u Mostaru između Dragana Čovića, Milorada Dodika i Nermina Nikšića reagirali su iz DF-a kazavši kako se raspravljalo o “konačnoj etničkoj podjeli države” te kako je Trojka s Nikšićem na čeku krenula u “finalni čin izdaje države Bosne i Hercegovine” dodavši kako “Nikšić nema povjerenje građana pa se trudi dobiti Dodikovo i Čovićevo”. Iz DF-a su kazali kako “nametnuti premijer i predsjednik SDP-a Nermin Nikšić, očito zna da građani lojalni državi Bosni i Hercegovini nemaju povjerenja ni u njega ni rukovodstvo SDP-a, stoga otuda i dolaze njegove riječi da povjerenje želi graditi ne u odnosu prema građanima lojalnim državi, nego u odnosu prema otvorenim neprijateljima države Bosne i Hercegovine, kakvi su Dodik i Čović”.

OGLAS
Oglasi
LM