viteski.ba logo
Zrak u vitezu
OGLAS
Vrijeme objave: 21.01.21 @ 21:57

U srijedu, 20.1.2021., u prostorijama Lječilišta „Reumal“ Fojnica održana je redovna godišnja Izvještajna Skupština Županijskog košarkaškog saveza ŽSB, u suorganizaciji s KK „Star“ Fojnica,
domaćinom Skupštine.
Skupštinu je predvodio Tahir Mahalbašić, predsjednik Skupštine. Nakon pozdravnih
riječi i upoznavanja s dnevnim redom, konstatirano je da je na Skupštini prisutno 20 ovlaštenih izaslanika iz 10 košarkaških klubova s područja ŽSB. Također, na Skupštini su bili prisutni i predstavnici Sudačke organizacije ŽKS ŽSB, predvođeni povjerenikom za suđenje Asefom Kasumom.
Na Skupštini nisu sudjelovali izaslanici iz sljedećih klubova: KK „Vodopad“ Jajce, KK „BHN BC“ Bugojno, KK „Basket time“ Bugojno, KK „Sloga“ Gornji Vakuf/Uskoplje i KK „Busovača“ Busovača.

Prije službenog dijela Skupštine prisutnima se obratio i načelnik Općine Fojnice Sabahudin Klisura. Načelnik je svim prisutnima uputio riječi dobrodošlice te poželio dobar i produktivan rad.

OGLAS

Izvješće o radu Saveza, podnio je predsjednik UO ŽKS ŽSB Suad Hodžić. Pobrojane su aktivnosti koje je Savez sa svojim članicama, uspješno realizirao u ovom pandemijskom vremenu tijekom čitave 2020. godine. Također, izaslanici su upoznati i sa planovima te nizom aktivnosti koje ŽKS ŽSB, planira realizirati tokom 2021. godine. Financijsko izvješće za 2021. godinu, podnio je tajnik saveza Igor Bošnjak.
Nakon kratke diskusije, savjeta i uputa za još bolji rad Saveza u budućnosti, izaslanici Skupštine jednoglasno su usvojili spomenuta izvješća. Pod tekućim pitanjima, od svih prisutnih, pohvaljen je trenutni saziv Upravnog odbora kao i
rukovodećih ljudi Saveza. Istaknuti su pomaci koje je trenutni saziv Saveza predstavio i realizirao, počev od prvog dana nakon biranja na Izbornoj Skupštini 25.9.2019.

OGLAS

Nažalost, na Skupštini nisu prisustvovali predstavnici KS BiH, predstavnici resornog Ministarstva obrazovanja, znanosti, mladih, kulture i sporta ŽSB, kao ni predstavnici Sportskog saveza ZSB, iako su im na vrijeme uručeni pozivi, naveli su iz Saveza.

OGLAS

Predstavnici KS BiH su opravdali svoj izostanak sa Izvještajne Skupštine, te obećali u što skorije vrijeme organizirati radni sastanak u Sarajevu sa izaslanstvom ZKS ŽSB. Kako su predstavnici Saveza istaknuli na Skupštini, vjeruju da će ovaj radni sastanak biti početak promjena i stvaranja
boljeg statusa ŽKS ŽSB u krovnom Savezu, te da će u što skorije vrijeme, sve članice Saveza, ali i sam Savez biti dodatno podržane i sa viših nivoa, ali i od strane resornog Ministarstva obrazovanja,
znanosti, mladih, kulture i sporta.

Vrijedi spomenuti da iz Županije Središnja Bosna trenutno djeluje pet muških seniorskih ekipa: KK „Promo“ Donji
Vakuf u Premier ligi BiH, KK „Busovača“ u Ligi Herceg-Bosne, te KK „Travnik“, KK „Iskra“ Bugojno i Škola
košarke „Prvi koš“ Vitez, koji nastupaju u A2 ligi. Veliki broj igrača i igračica kroz sve prethodne sezone su redovni kandidati, kako za mlade, tako i za seniorske košarkaške reprezentacije i BiH i Hrvatske.

Oglasi
LM