viteski.ba logo
Zrak u vitezu
OGLAS
Vrijeme objave: 21.10.20 @ 15:51

U subotu 17. listopada 2020. godine odigrane su utakmice 1. kola Lige mladih ŽSB u košarci. Omladinski košarkaški klub Vitez ugostio je ekipu KK “PROMO” Donji Vakuf u 4 selekcije. Domaćini su ostvarili polovičan učinak, dvije pobjede i dva poraza.

Rezultati:

OGLAS

Pionirke: OKK Vitez 44-30 KK “Promo” Donji Vakuf. Početak utakmice izjednačen na obje strane, igralo se uglavnom koš za košem. Nakon 1/4 nešto bolji ritam viteških djevojčica gdje uspijevaju otići na poluvrijeme s 8 poena razlike. Tu razliku su uspjele zadržati do samog kraja i zasluženo slaviti. Najbolje u redovima domaćina pokazale su se Laura Mlakić sa 17 poena i Maja Mišković sa 11 poena, također čestitke i ostalim djevojčicama na odlično odigranoj utakmici.

OGLAS

Kadetkinje: OKK Vitez 88-26 KK “Promo” Donji Vakuf. Sam rezultat ove utakmice govori da su domaće djevojke rutinski odigrale, iako se mora priznati da je domaća momčad mnogo iskusnija. Dvocifrene su u domaćim redovima bile čak 4 igračice, a to su: Iva Vidović s 22 poena, Laura Mlakić s 17 poena, Lejla Spahić 15 poena i Ilhana Karadža 15 poena. Čestitamo djevojkama na pobjedi, a gostima na fair playu.

OGLAS

Juniori: OKK Vitez 41-84 KK “Promo” Donji Vakuf. Loše su domaći košarkaši otvorili utakmicu gdje u 1/4 uspijevaju dati samo 8 poena, što su gosti iskoristili i tako na poluvrijeme otišli s +14 poena razlike. Nakon poluvremena nešto bolja igra domaćina, ali nedovoljno za bilo kakav preokret. Najbolji u domaćim redovima Hamza Hadžić koji je postigao 17 poena. Gostima čestitke na pobjedi i fair playu.

Kadeti: OKK Vitez 36-69 KK “Promo” Donji Vakuf. Utakmicu bolje otvaraju gosti i cijelo vrijeme kontroliraju utakmicu te na kraju zasluženo slave. Najbolji u domaćim redovima bio je Filip Šarić koji je postigao 14 poena. Čestitke gostima na pobjedi i fair playu.

Sljedeće kolo OKK Vitez ide u goste momčadi Košarkaškog kluba Travnik.

Oglasi
LM